Реклама / Ads
4| 4799 |21.08.2012 НОВИНИ

Продаваш един живот, за да спасиш друг

.
Георги Източник: БТВ
Бебето, което беше обявено за продан в интернет от собствените си родители, има симптоми на наркозависимост и се лекува с морфин.
 
Момиченцето ще бъде дадено в приемно семейство, тъй като майката е изчезнала без да се е отказала напълно от него и то не може да бъде осиновено.

От две седмици 31-годишният Георги е баща на момиченце, но вместо да е щастлив, той и майката на бебето пускат обява, че търсят по-добри родители.

„Ако имам условия, ако имам квартира, ако имам работа, с най-голямо удоволствие бих си гледал детенцето. На този етап, защо да правя една невинна душа нещастна, като не мога да се грижа за нея”, разказва Георги пред БТВ.

Георги и Полина се запознават преди повече от година. Момичето идва на квартира и остава при Георги, който е наркозависим, но й обещава сигурност.

Вместо това Полина посяга към хероина също, не си намира работа, а впоследствие и забременява.

„Аз се притеснявам за това, че тя усложни нещата,” казва бащата, пуснал си бебето за продан в мрежата. „Още в началото можеше да направи аборт. Тя се притесняваше, че няма да има деца и аз се съобразих с нея.”

„Ние за нас няма как да се погрижим, камо ли за детето,” констатира Георги.

Като се родило детето Полина предложила да го дадат за осиновяване. Най-добрият начин бил чрез интернет. Така се стигнало до обявата.
Георги води кореспонденция с кандидат-осиновител, който се оказва полицай от ГДБОП. Бащата търси 5 000 лв за бебето.

„Нека не поставяме нещата така, че съм се опитал да го продам”, протестира той обаче. „Важното беше да помогна с парите на нея, да й платя здравните осигуровки, да си наеме квартира, да може да си стъпи на краката.”

„То си е проформа сделка - даваш детето, за да оправиш нечий друг живот.”

През цялата бременност Полина пуши хероин. Бебето е родено недоносено и с абстинентен синдром, който се лекува с морфин.
Двойката си набавяла наркотиците с парите, които Полина изкарвала с проституция.

„След като се видя в повече пари и започна да взима наркотици, да си позволява някои неща. Като не можех да й помогна по някакъв начин, тя си помогна сама,” споделя Георги. В момента не знае къде е Полина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 140| 10987 |17.08.2012 Кемал Еюп: Аз съм един от тримата идиоти, свързани с доклада за Левски и Ботев . 3| 5726 |10.08.2012 300 лв. за един SMS - българско творение . 25| 8804 |25.07.2012 Изолират Жоро Инкасото в единочка, за да се стресне и пропее . 28| 8199 |18.07.2012 ГДБОП удари още един политик за подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads