Реклама / Ads
23| 10593 |15.10.2014 НОВИНИ

Проф. Н.Слатински нахока и Борисов и Реформаторите след преговорите

.
Проф. Николай Слатински
Веднага след като бяха оповестени резултатите от днешните разговори между представителите на ГЕРБ и "Реформаторския блок", се появиха и първите коментари във Фейсбук. Най-бърз бе бившият депутат и настоящ преподавател проф. Николай Слатински.
 
Ето какво е написал той:


На първо четене (мислене) и без да имам цялата нужна информация, не съм склонен да драматизирам нещата, напротив, изпитвам известно облекчение:

1. Бойко Борисов трябва най-сетне да понесе цялата отговорност за това, че вече толкова години е неясен, размит, безпринципен (т.е. без принципи) и непоследователен политик, че е манипулатор, въжеиграч, хитрец и популист.

2. РБ не бива да използва тези преговори за да изяснява на, със, при и чрез тях своите вътрешни противоречия.

3. Вотът на техни величества избирателите не е такъв, какъвто се пропагандира от медиите - напротив, той даде мнозинство (почти квалифицирано) на сили, които са настроени носталгично и са обърнати към миналото, които залагат на не-свободата и на зависимостта на хората от държавата, които не стимулират личната отговорност на отделния човек, които не използват качествено нов, модерен политически език - езикът на 21 век, на рисковото общество на високите комуникационни и информационни технологии; т.е. това е мнозинство което е заседнало в 20 век, което е off-line, което циментира статуквото, което измества центъра на геополитическата ни ориентация в източна посока.

4. РБ няма ясен, прореформен, проевропейски, продемократичен, либерално-пазарен, анти-ДС, анти-левичарски, анти-корупционен партньор в това Народно събрание и затова не може да служи като патерица на правителства, които не искат да правят реформи, не искат да управляват европейски, демократично, либерално-пазарно, с отрицание на мрежата на ДС, задушаваща редица ключови сфери на дейност и сектори на държавата, отнасят се скептично към Европа и ЕС, не искат да водят непримирима война с корупцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4618 |13.10.2014 Червеният проф. Х. Белоев се отказва от депутатския си мандат в Русе . 10| 4798 |13.10.2014 Проф. П.Иванов : По смъртност сме над Сирия, където има война . 0| 4386 |10.10.2014 Проф. Кантарджиев : Няма опасност от Ебола от Македония . 12| 5315 |09.10.2014 Проф. Константинов: Считайте, че Александър Методиев вече е депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads