Реклама / Ads
1| 7250 |21.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Психолог: Данаил Кирилов дълбоко се съмнява, че е на мястото си

.
Росен Йорданов
Данаил Кирилов се опитва да направи две неща – да стои на висотата на поста си и в същото време да стои и на висотата на личността си. Но това няма как да се получи, заради това се получава разминаването, което всички иронизират.
 

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов пред бТВ в коментар за жестовете на политици по време на най-важните събития през месеца.

 

За изявата на министъра на правосъдието Данаил Кирилов по време на демонстрацията за разпределение на дела Йорданов заяви, че няма да открие Индия  ако каже, че това е предизвикало изключително много иронични коментари.

 

Той се опитва да контролира процеса, но не е наясно със съдържанието. Не е подготвен за тази среща. Той не внимава какво се случва, защото е фокусиран върху себе си. Вместо да направи новина от ситуацията, той прави новина от самия себе си, защото дълбоко се съмнява, че е на мястото си. Очевидно страда от сценична треска. Много внимателно трябва да се подготвя, когато му предстои публична изява, обясни поведението министъра психологът.

 

Йорданов коментира и поведението на премиера Бойко Борисов по време на станалите вече почти ежедневни клипове от джипа му.  „Очевидно е, че на премиера много са му харесали коментарите, че е взел „на ръчно управление“ делата в държавата и продължава в тази посока да ни показва, че може да управлява ръчно много неща. Внушението „аз мога всичко“ е в характерно народняшки стил – аз съм силен и добър. Създава усещане за неформалност, топлота и близост до народа. Може да се прекали с тези неща, защото голяма част от аудиторията прави по-сложни преценки. Бих посъветвал премиера просто да внимава да не "пресолява манджата", защото така ще загуби по-интелигентната част от аудиторията си. Това са едни внушения, от които ние дълго се опитвахме да се отдалечим. Хората не очакват лидерство, което омнипотентно, а такова което е посредническо. Очевидно премиерът се опитва да ни внуши, че всичко може да мине на ръчно управление“.

 

Психологът коментира и срещата на Борисов за честен футбол с думите: „Поведението на представителя на „Лудогорец” е твърде суховато и е делово комуникиране с премиера. Божков подходи уверено, Ганчев с уважение. Прави впечатление, че Ганчев не седна фронтално, а леко в страни. Двамата прокурори демонстрират лека незаинтересованост”, посочи Йорданов.

 

Психологът коментира и поведението на защитниците на предполагаемия извършител на хакерската атака срещу НАП – 20-годишният Кристиян Бойков. По думите му те не са говорели с факти и конкретни понятия, а по-скоро са били загрижени за репутацията на фирмата.

 

Странно защо обаче водещата Жени Марчева не го попита как ще коментира поведението на вътрешния министър Младен Маринов, който веднага насочи вниманието към Русия, откъдето, според него идвала хакерската атака. Марчева не попита и за опитите на финансовия министър Владислав Горанов да омаловажи и да иронизира скандала с осветените данни на над 5 милиона българи от НАП. Защото ако е логично фирмата, където работи Кристиян и адвокатите му да го защитават, то чии интереси защитават Горанов и Маринов. Не че Росен Йорданов щеше да каже, но Марчева бе длъжна да го попита.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7381 |20.06.2019 Данаил Папазов: Доган даде 1,5 млн. лв. за 70% от ТЕЦ-Варна, работниците ни ще почиват в Сараите . 1| 7152 |28.03.2019 Цв. Кирилова: България не узря десетилетия, че трябва да изгони Търговците от Храма! . 13| 8372 |09.02.2019 Цвета Кирилова предлага: Вместо аборти, спирала! . 18| 9871 |01.02.2019 Цвета Кирилова: Отказвам да узаконявам с гласа си простотия, престъпления и геноцид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads