Реклама / Ads
9| 8280 |18.06.2020 НОВИНИ

Б. Рашков: Премиерът не може да си опази спалнята, какво да очаква обикновеният българин?

.
Ако премиерът не може да си опази спалнята, какво да очаква обикновеният българин? Това попита бившият председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. Но беше категоричен, че не трябва да се навлиза в личното пространство на всеки един човек.
 

Тези евра предизвикват съмнения, учудване. Те се свързват с недотам законна дейност А може това да е някакъв символ, ако става дума за монтаж, разсъждава той.


На министър-председателя му е тежко, измъчва се сега. А когато хиляди граждани се подслушваха незаконно, той как реагира? Предложи втори мандат на шефа на ДАНС, посочи Рашков..

 

Ако наистина става дума за монтаж, тогава ще трябва да се изследва с експертиза, първо дали става дума за такъв запис или фото снимка, в която няма монтаж. Има изследвания, които могат да се направят в Министерството на вътрешните работи, те са под шапката на министър-председателя, така че за обективност е много трудно да говорим в тази насока. Дълбоко се съмнявам, че това изследване ще се направи така, както трябва, защото е различно взаимодействието, сложено в кавички, между изпълнителната власт в лицето на министър-председателя и главния прокурор на Републиката, каза още Бойко Рашков.

 

Министър-председателят много често повтаря, видите ли, имал съвет от баща му и дядо му - да не прави това, което не иска на него да му се случи. Нали би трябвало тогава, висшият ръководител в негово лице да реагира, когато разбере, че в подчинените му структури, които някои наричат специални, се извършват законни нарушения. Вместо това той избра своя главен прокурор, имам предвид Сотир Цацаров, който с всички сили се опитваше да стопира или ограничи възможностите на бюрото за контрол да установява тези закононарушения, допълни Рашков.


Цацаров издаде заповед с едни указания до своите прокурори, в които драстично и с противоречие със закона, ограничи възможностите на бюрото да проверява резултати, които са продукт на прилагане на тези тайни способи, наречени СРС-та. Второ действие имаше, разбира се, чрез отстраняване на един от членовете на бюрото за контрол Георги Гатев, съотношението на силите, които искаха да се спазва закона при проверките и тези, които противодействат и бяха в съответствие с дейността на правителството, Агенцията за национална сигурност и Цацаров, създадоха невъзможност за вземане на законосъобразни решения от бюрото, дори противоречиви решения от бюрото. Тези, които противодействаха на законосъобразноното прилагане на закона, продължават да бъдат в бюрото. Целта на това правителство, което беше тогава и сега, беше постигната, а Цацаров получи съответния пост, заяви Бойко Рашков.


Спомняте ли си друго, един бивш прокурор отиде във Валенсия като генерален консул на България. Той си е заслужил там мястото, тъй като имаше един изключително фрапиращ случай, засечен отново разговор между министър-председателя с един ръководител на митница, един човек, който се спомина, да бъдат стопирани проверките. Вместо да се вземат мерки в тази връзка от българската прокуратура, става точно обратното. По времето на Цацаров се стигна до извод, че няма основание за досъдебно производство, същият този прокурор стана председател на КОНПИ, а после, след като го свалиха от един покрив, където живееше, той бе изпратен за генерален консул във Валенсия, коментира Рашков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6948 |18.06.2020 Проф. Гайдарски: Премиерът се интересуваше от медицинската част на COVID-19, но изпусна икономическата и финансите . 11| 12379 |18.06.2020 Проф. Маринов: Борисов е наясно откъде идват ударите, но не може да каже публично . 39| 12880 |17.06.2020 Георги Готев: Снимката, на която Борисов спи е намек, че може да бъде убит . 22| 8220 |17.06.2020 Атанас Чобанов: Записът с Борисов трудно може да бъде монтиран. Няма такива думи в официалния му речник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads