Реклама / Ads
17| 4888 |03.10.2013 НОВИНИ

Реформаторският блок ще ревизира кабинета "Костов"

.
Депутатът от ДСБ Иван Иванов
Реформаторският блок ще спира източването на публичните пари от олигарсите, на първо време поне със съвети.
 

Днес на брифинг реформаторите представиха своите предложения за мерки, насочени към икономиката. Депутатът от ДСБ Иван Иванов заяви, че Реформаторският блок ще ревизира енергийни договори, подписани от кабинета "Костов", визирайки договорите с двете американски централи "Марица Изток" 1 и 3 и производителите на зелена енергия.

"Имаме две основни цели в енергетиката - борба с монополите и защита на интересите на бизнеса и домакинствата, подчерта бившият депутат от ДСБ Иван Иванов. Трябва структурна промяна в ДКЕВР. Този орган трябва да бъде избиран от НС и да е съставен от компетентни и почтени специалисти. Трябва да има публичност на методиката на изчисляване на цените. Както и създаването на енергийна борса, предоговаряне на дългосрочните договори, като се защитят интересите на потребителите, ускоряване на разработването на местните енергийни ресурси при спазване на екологичните норми и рязко повишаване на енергийната ефективност", заключи той.

Любомир Христов, убеден, че самите те са единствената алтернатива на актуалното управление и могат да върнат доверието в държавността, посочи най-необходимите стъпки, които от партията "Движение България на гражданите" настояват да бъдат направени бързо. А именно: да се освободи бизнесът от политическия и административен рекет и да се сведе с драстични мерки корупцията до минимум; създаване на условия за бързо достигане на европейски стандарт на живот на българските граждани и да се унищожи явлението работещи бедни; да се спасят парите на сегашните и бъдещи пенсионери от обезценяване; да се спрат злоупотребите на монополите при защита на българския потребител, поне колкото е защитен европейският.

Не на последно място от партията призовават за предпазване на кредитополучателите от произвола на банките; осигуряване на независимост, сигурност, ефективност и екологичен баланс в енергийната система на страната; обезпечаване на спокойствие, предвидимост и самочувствие на всеки добронамерен инвеститор в българската икономика и изхвърляне на мафията от държавата.

"Изцяло трябва да бъде променена системата на функциониране на обществените поръчки. Близо 6 млрд. лв. се разпределят за това чрез бюджета", заяви Евгени Кънев от Гражданската структура към РБ. "Но тези поръчки могат да бъдат и манипулирани и да отиват в джобовете на удобни лица и монополи. Може да се подобри и информационната защита на потребителите, за да може да се гарантира качеството на купените стоки. За болната тема - кредитите и банките - трябва да има по-здрава основа за тяхното взаимодействие, за което сме предвидили 7 мерки", каза Кънев. От това как ще се справим с този проблем, зависи и стандартът на живот на българите, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7407 |03.10.2013 Спря метрото към "Младост", хората блокирани вътре . 14| 7068 |02.10.2013 Нужен е компромис за бедстващия блок на АОНСУ в Русе . 25| 7005 |02.10.2013 Алфа рисърч: ДПС вече диша прахта на Реформаторския блок . 38| 6719 |30.09.2013 Асен Агов: Десницата върви правилно по пътя на Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads