Реклама / Ads
23| 7261 |14.05.2012 НОВИНИ

Ревизоро: Гр. Ганчев да не обикаля медиите, а да спасява имотите си

.
Емил Димитров - Ревизоро
Гриша Ганчев да не раздава интервюта, а да отива да спасява това, което му е останало като имущество. Ако са верни нещата, за които говорят прокуратурата и МВР, той ще има големи проблеми с бизнеса си. Чакат го дела, конфискации, запориране.
 
Очевидно се цели или той или свързани с него лица и фирми да бъдат извадени от пазара, това заяви пред БНР Емил Димитров – Ревизоро, бивш шеф на митниците по повод акцията срещу ДДС измами в захарния бизнес.
Според него става дума за злоупотреби за стотици милиони левове. Точният размер не бил ясен, но очевидно ставало въпрос за големи мащаби.
Ревизоро обясни какъв е пътят на захарта, докато дойде в България и как след това стига до потребителите по три направления. Едното е до магазинната мрежа. Там сравнително малка част от стоката може да бъде без документи и контрабандата не превишава 20 %.
Второто трасе е до производителите на захарни изделия. Те могат да "перат" големи количества и делът на контрабандата е сравнително по-висок от магазините.
Третият път бил най-опасен, но и най-доходен. Става дума за производителите на алкохолни напитки. Там са царете на контрабандната захар, посочи Ревизоро.
Според него в момента всички в бизнеса със захар искат да има прозрачност. Всаки иска да оцелее и затова настоява за ясни правила, смята спецът.
В скоро време ще изскочат още неща за Гриша Ганчев и захарния бизнес. А и не само. За да тръгне по медиите, които по принцип не уважава и да се оправдава и да дава акъл какво трябвало да стане, значи е много притеснен, коментира човек, близък до кръга на ловешкия бизнесмен.

Преди време Ганчев имал сериозни проблеми с Алексей Петров, който искал да превземе част от бизнеса му, включително и ловно стопанство „Бялка”, където пък обичал да ловува президентът Георги Първанов. Ганчев обаче ес опънал и това ядосало Петров, който поръчал на свои хора да го очистят. Това разказа пред съда по делото „Октопод” Пламен Устинов, бивш служител в НСО. Устинов обаче предупредил Гриша Ганчев, който потърсил Пъравнов и последния успял да изглади отношенията им с Трактора.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11271 |14.05.2012 Подслушвали телефона на сина на Гриша Ганчев . 12| 7647 |13.05.2012 Гриша Ганчев: Не сме свещена крава, нека докажат вината ни . 13| 6545 |13.05.2012 Гриша Ганчев се появи в спецсъда, но запази мълчание . 19| 7038 |11.05.2012 Гриша Ганчев беше в ГДБОП "цели" 15 минути

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads