Реклама / Ads
22| 5433 |13.04.2008 НОВИНИ

Румен Петков си отиде

.
Министър Румен Петков е подал тази сутрин оставката си, а премиерът Станишев я е приел. На брифинг в МВР самият Петков прогнозира, че оставката му ще доведе в някои среди до бурна и неприкрита радост.
 

Министърът на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка.

Тази оставка не била израз на слабост или поддаване на натиск, в чиято основа са клеветата, клюката и интригата, заяви Румен Петков на брифинг в МВР. Петков демонстрира стремеж за повече държавност и укрепване на държавните институции, защото обществото се нуждаело от необходимия и убедителен знак за генериране на политика, но и за провеждане на солиден политически и професионален дебат за необходимите дълбочинни промени в системата на правоохранителните органи на България. Петков отчете, че оттеглянето му от поста ще доведе до създаване на нормални условия за работата в състава на министерството, в системата което той никога не бил предавал човек. Петков изрази увереност, че оставката му ще даде повод за различни спекулации, а в определени кръгове от хора това решение щяло да доведе до бурна и неприкрита радост.

Ангел Найденов от БСП заяви по Дарик радио, че той няма да бъде следващият министър на вътрешните работи, затова помоли да не бъде включван в сметките за наследник на Петков.

Оставката на Румен Петков беше резултат на силния натиск на обществото, но и на ЕС след серията скандални разкрития за връзки на висши полицаи с организираната престъпност. Стана ясно, че системата на вътрешното министерство е разядена от корупция, че не се спазват правилниците и наредбите за работа с класифицирана информация. Оказа се още, че напоследък почти всички разработки на Главната Дирекция за борба с организираната престъпност са били проваляни, защото е изтичала информация от министерството. 

Заради скандала в МВР, опозицията внесе пети вот на недоверие към правителството на Сергей Станишев, а единият от коалиционните партньори НДСВ призова депутатите си да гласуват „въздържал се”. Премиерът Станишев на свой ред обяви, че започват структурни и персонални промени в правителството, като най-вероятно началото бе поставено днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4926 |10.04.2008 Юрген Рот: Не съм клеветил Петков, казах че е неподходящ за министър . 9| 5332 |10.04.2008 Румен Петков бил жертва на ария на клеветата, ще съди двама . 11| 4741 |10.04.2008 В. Сидеров към Р. Петков: Докато си жив ще ти дишам във врата! . 18| 5173 |10.04.2008 И. Костов: Боледуваме от мафия, защитник й е Р. Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads