Реклама / Ads
30| 13124 |12.11.2019 НОВИНИ

Само във Фрог: Пеевски засечен да влиза в Спецпрокуратурата

.
Делян Пеевски Източник: БГНЕС
Корпулентният бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски е посетил специализираната прокуратура преди 2 седмици. Това разкриха пред Фрог Нюз хора от неговото обкръжение.
 

Очакваме държавното обвинение да потвърди или отрече достоверността на тази информация, която изобилства и с други подробности, споделени от очевидци.

 

Хората около Пеевски говорят, че преди да влезе в сградата на ул. „Черковна“ с популярния си кордон от охрана и джипове, тя е била изпразнена от служителите. Това е станало по нареждане „отгоре“. Болшинството получили депеша до 16:00 часа задължително да напуснат работните си места. Формалната причина била измисления мотив, че това се налага заради предстоящия избор за кмет на София. В спецпрокуратурата останали няколко човека заедно с шефа Димитър Франтишек и разбира се, охраната на входа.






Пеевски и гавазите му влезли с три коли, с около 10 човека. Според източниците ни, те директно се насочили към подземния служебен паркинг, а оттам право към асансьора. Твърди се, че визитата е свързана с преписка, по която Делян Пеевски е трябвало да даде обяснения. Не е ясно дали в този момент камерите, които иначе са постоянно включени, са работели.

 

Припомняме, че името на Пеевски изплува от „Делото КТБ“. Документ с неговите инициали „ДП“ и тези на майка му беше представен от прокуратурата.

Освен това, в показанията си пред разследващите КТБ, председателят на сдружение „Русофили“ Николай Малинов говори  също за депутата.

 

Самият Малинов е с обвинение в шпионаж.  Името на Пеевски фигурира и в редица други документи от папките по делото КТБ. Все още не е ясно дали тази информация е станала повод за привикването на корпулентния бизнесмен в спецпрокуратурата. Редица доказателства показват, че той е взимал големи кредити от банката. Очакваме прокуратурата да съобщи дали Пеевски е бил в спецпрокуратурата.

 

Любопитно е, че привикването на Пеевски съвпада с процедурата по избор на главен прокурор, за която единствен кандидат е Иван Гешев. Той бе административен ръководител именно на Спецпрокуратурата и наблюдаващ „делото КТБ“.

Делян Пеевски за последно публично се показа при старта на есенния сезон на парламента.






Той присъства на две заседания като обеща голямо законотворчество от негова страна. Политически анализатори свързаха появата му с консултации с партиите във връзка с издигането на номинация за главен прокурор. След това депутатът отново спря да ходи на работа, като негови съпартийци обясниха отсъствието му с това, че той има работа сред народа и избирателите си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5518 |11.11.2019 Боян Магдалинчев: Във ВСС сега ще има само гласуване за Иван Гешев . 3| 6766 |11.11.2019 Само фирми ще имат право да регистрират бусове и леки камиони . 52| 9668 |09.11.2019 Елена Гунчева: Вярвахме, че ще има банани не само по Коледа, но... . 4| 6119 |07.11.2019 Октай за Фрог: Очаквам президентът да върне избора на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads