Реклама / Ads
14| 5441 |14.01.2013 НОВИНИ

Сашо Диков - замесен в атентата срещу себе си?

.
Колата на Сашо Диков беше взривена през октомври 2011 г.
Два пъти са ме викали в ГДБОП и двата пъти съм ходил. Написал съм едно единствено писмо до службата.
 

Така Сашо Диков коментира интервюто на директора на ГДБОП Станимир Флоров, в което той намекна, че журналистът е замесен във взрива на собствения си автомобил.

Колата на журналиста Сашо Диков беше взривена през октомври 2011 г. малко преди 22,00 ч. пред дома му в София.

„Не съм отказвал полиграф, но в писмото съм поставил условие – да се гарантира обективност на изследването“, каза Диков. „Те искаха да ме изследват на полиграф, да дадат резултатите на ГДБОП и когато те решат, да обявят резултатите. Аз настоявах резултатите да се обявят веднага на място“, отсече журналистът.

"Ще обсъдя с адвоката си какво ще правим, защото такива нагли лъжи не трябва да се оставят без последствие", закани се Диков.

“В началото Диков беше много активен и постоянно ни засипваше с писма и въпроси докъде сме стигнали. Всичко секна в момента, когато му предложихме да се качи на детектора на лъжата, да проверим дали той не е замесен. Категорично ни отказа, след което забрави да ни праща повече писма и да се интересува от случая. В хода на такова разследване е логично да се издигнат различни версии. Една от тях е, че Диков е знаел предварително за атентата”, коментира Станимир Флоров в интервю пред „Телеграф”.

В отговор на въпроса как се е стигнало до тази версия, Флоров обяснява: Има много притеснителни моменти. Един от тях е, че екипът на журналиста се появил на място броени минути след като бомбата е гръмнала. Освен това автомобилът никога не е бил паркиран там, където бил заверен от антимафиотите - на доста тъмно място. И още куп детайли, които просто ще спестя. Когато се издигат версии, не се изключва близки на пострадалите да имат пръст в дадено престъпление. Сашо Диков не пожела да отхвърлим подозренията за него. Явно има нещо, от което се безпокои, казва Флоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4917 |25.11.2012 Българка замесена в скандал в старчески дом в Италия . 23| 6083 |25.08.2012 Още българи, замесени в трафика на 3-те тона кокаин . 23| 5732 |24.08.2012 Цветанов: Част от екипажа на кораба е замесен в трафик на кокаин . 7| 5537 |18.08.2012 Двамата, замесени в наркотрафика в България - с обвинения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads