Реклама / Ads
19| 9102 |10.02.2012 НОВИНИ

Състоянието на Дим Дуков-много тежко; свикани са консултации

.
Дим Дуков
Имало и нов пробив на тънко черво. Извършват се консултации и със светила от други болници.
 

Хирурзи и анестезиолози се борят за живота на Дим Дуков, съобщил д-р Петър Керемедчиев, директор на столичната болница “Доверие”, пише агенция БЛИЦ. Екипът на лечебното заведение използвал всички възможности на съвременната медицина, извършва консултации и със светила от други болници, защото състоянието на Дуков е много тежко.

Лекарите поставят началото на кризата в далечната 1999 г. Тогава, след травма, далакът на Дуков се спуква. Вследствие в корема му се насъбират около... 2,5 литра кръв. След спешната операция пациентът трудно се възстановява. През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно. “В областта на направената стара пластика получава херния. Тя нараства и Дуков решава да се оперира повторно”, разказват лекарите. При прегледа се установява, че Дим има дефект на коремната стена, който може да се затвори с платно. “Направихме му операция, поставихме платното, без да “пипаме” червата и след задължителното следоперативно наблюдение той се прибра у дома”, обясняват докторите.

На 18 януари т. г. майката на Дуков съобщава на лекарите от болницата, че синът й отново има проблем с корема. “Постъпи в петък, 20 януари, и 2 дни го лекувахме консервативно - с медикаменти. Извършихме всички изследвания”, каза д-р Петър Керемедчиев. В понеделник, 23 януари, става ясно, че е наложителна спешна интервенция. Когато екипът “отваря” корема, се втрещява. Вижда “кълбо” от чревни примки, сраснали помежду си. По време на операцията червата внимателно се разплитат. В следоперативния период обаче състоянието се влошава. Откриват същите симптоми и проблеми.

“Днес нещата отново отиват на зле. Хирурзите видяха, че от раната излизат жълти материи. Има и нов пробив на тънко черво. Най-вероятно, за да се стигне до тежкото състояние на пациента, е виновно лошото хранене, изтънелите му черва и способността им да се слепват. И не на последно място онази кръвна маса от 2,5 литра, която стои в корема му поне два дни след спукването на далака”, казват медиците, които не искат да дават прогнози, но се заричат да се борят с всички сили, докато могат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 17236 |01.10.2011 Премиерът Бойко Борисов: Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех . 1| 6035 |14.09.2011 Критично е състоянието на пострадалия при пожара в "Чепинци" . 0| 6002 |30.03.2011 Състоянието на охранителя от Сливен в критично . 8| 5530 |07.03.2011 Състоянието на Йоско е стабилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads