Реклама / Ads
4| 19042 |06.03.2024 НОВИНИ

Секретарката на Зартова призна: Нотариуса е идвал два-три пъти в кабинета ѝ. Адв. Атанасов по няколко пъти седмично

.
Разпитват за Нотариуса във ВСС
Два или три пъти е идвал Мартин Божанов - Нотариуса в кабинета на прокурор Невена Зартова, есента на 2022 г., какви въпроси са обсъждали не мога да кажа. Това призна съдебният секретар в Софийска районна прокуратура Диана Колева по време на изслушване в Прокурорската колегия на ВСС.
 

Тя обясни, че кабинетът ѝ е бил до този на Невена Зартова, като тя ѝ е казвала служителите долу в сградата да го посрещнат. След това Колева го е изпращала.

 

По-често обаче в кабинета е бил адвоката на Нотариуса - Велимир Атанасов.

 

Това обикновено се е случвало в късния следобед, в седмицата два или три пъти. Той не е бил посрещан, но Колева не знае как е влизал.

 

Според нея ако е имал имал карта за достъп до сградата, тя може да се проследи.

 

По никакъв повод не съм се произнасяла под въздействието на никого, каза съдията. Тя добави, че ако има някой, който ѝ е ходатайствал или въздействал да реши определено дело, нека да сезира прокуратурата и да каже, че е извършила престъпление, каза по рано

съдия Галина Георгиева, кято отрече да познава Нотариуса.

 

 

В началото на заседанието стана ясно, че Георгиева, която е бивш съдия в апелативен специализиран съд и бивш член на ВСС сама е помолила да бъде изслушана.

 

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са били иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на ВСС също започнаха да се занимават с казуса и с евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4524 |06.03.2024 Социалното министерство: С колко се увеличават заплатите в отделните сектори? . 9| 2400 |06.03.2024 Българските БТР-и поеха към Украйна . 1| 2891 |06.03.2024 В. "Уолстрийт джърнъл": Ники Хейли планира да прекрати кампанията си за президентските избори в САЩ . 7| 2528 |06.03.2024 ПП-ДБ: Не искаме избори /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads