Реклама / Ads
13| 5225 |27.07.2011 НОВИНИ

Семейство в Кърджали ще се пали заради апартамент

.
Драма се разигра в Кърджали. Младо семейство се заключи в апартамента си в центъра на града и обяви, че ще се самозапали, защото е жертва на измамници. Веднага полиция, пожарна и Спешна помощ са били вдигнати по тревога, съобщава агенция „Фокус”.
 
Командването на акцията по спасяването на семейството поел шефа на областната дирекция на полицията Валери Баранов.
Какво всъщност се случило. Сутринта частният съдебен изпълнител Росен Сираков и синът му позвънили на вратата на семейството. Отвътре се чули викове и заплахи, че съпрузите ще се самозапалят, а детето ще хвърлят през прозореца. Отчаяните хора твърдяли, че са си изплатили дълговете, при това с високи лихви, но кредиторът ги излъгал с разписка, която не била унищожена.

Жилищната кооперация е в близост до дирекцията на полицията и сградата, в която се помещават Общинска и Областна администрации.

Установено е, че собственикът на жилището е 36-годишният Мехмед Шефкет. Той купил апартамента за 100 хил. лв. от свой роднина. Платил до момента 60 хил. и подписал разписка, че дължи още 40 хил. След това изтеглил банков кредит и изплатил остатъка.
Мехмед живее и работи във Франция като строителен работник. Проблемите започнали, когато година по-късно роднината обявил, че не е получил 40-те хиляди лв. И си иска парите.

Мехмед обаче нямал документ, защото смятал, че всичко е приключило. Заведено било дело, което Шефкет загубил и трябвало да плаща всеки месец при съдия-изпълнителя Росен Сираков по вноски от по 2 000 лв.
При една от вноските обаче платил 1 507 лв. и това станало основание споразумението за покриване на остатъчната сума да се прекрати. Така, според Мехмед, заради 500 лв. апартаментът му е бил продаден на търг, а той и семейството му оставали на улицата.

Юристи коментираха, че в страната стотици хора са в подобно положение, тъй като липсва каквато и да било правна култура. Пидписват хвърчащи бележки, понякога се доверяват на устни обещания и после плащат двойни или губят имоти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6328 |05.07.2011 Спецпрокурори обещават да бъдат като "семейство" . 8| 5591 |22.06.2011 БСП продаде Кърджали на Доган . 11| 5861 |26.05.2011 Закопчаха трима "наглеци", отвлекли семейство от Берковица . 5| 5303 |10.05.2011 Отново ще нищят полицейското насилие в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads