Реклама / Ads
0| 5101 |16.02.2010 НОВИНИ

Шантаж с лиценз и нарастване на насилието

.
Заплахи, физическо насилие срещу български журналисти и нередностите за лицензиите на „Радио К2” предполагат, че обещанията на новото правителство за реформа все още не са станали реалност, се казва в комюникето на "Репортери без граници".
 

В комюнике на „Репортери без граници” със заглавие „ШАНТАЖ С ЛИЦЕНЗ ЗА РАДИОРАЗПРОСТРАНЕНИЕ И СМУЩАВАЩО НАРАСТВАНЕ НА НАСИЛИЕТО” организацията призова българското правителство и регулаторните органи активно да запазят и осигурят на „Радио К2” интелектуалнато, търговскато и административнато право върху лицензиите му.

„България има малко независими радиостанции и липсата на „Радио К2” ще бъде удар върху независимите медии” се казва в комюникето. ”Заплахи, физическо насилие срещу български журналисти и нередностите за лицензиите на „Радио К2” предполагат, че обещанията на новото правителство за реформа все още не са станали реалност. Надявахме се на ясни сигнали от страна на новото правителство и твърда политика в областта на свободата на медиите”, казват още„Репортери без граници”.

„Нередностите и опитите за измама, които често съпровождат издаването на лицензи за радиоразпространение са нетърпими в държава-членка на Европейския съюз. Време е Комисията за регулиране на съобщенията да пренебрегне политическите събражения. Правилата за разпределяне на лицензи трябва да бъдат изяснени и да започнат да се прилагат.”

„Репортери без граници” цитират още екипа на „Радио К2”, че очакват до 11 март пет членен състав от съдии на Върховния Административен Съд да постановят своето решение по казуса. “Ние сме под голямо напрежение. Изглежда много хора искат да имат контрол върху лиценза ни. Надяваме се, че съдиите на Върховния Административен Съд ще признаят, че „Радио К2” е истинският собственик на лицензиите си.” – са казали от радиото пред „Репортери без граници”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5066 |09.11.2009 On Line регистър събира лицензирани оценители . 0| 4926 |04.06.2009 Вкарват в черен списък общините с незаконни лицензионни режими . 1| 4728 |17.07.2008 Еврокомисията плаши с отнемане на лиценза две наши агенции . 0| 7644 |26.04.2007 Шефът на следствието Александров шантажирал следователката Шарланджиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads