Реклама / Ads
1| 5513 |16.12.2014 НОВИНИ

Шефът на МВР: Не всички трябва да са първа категория труд

.
Веселин Вучков
Не всички, които роботят в МВР трябва да бъдат първа категория труд. Това каза шефът на МВР Веселин Вучков в парламента днес. Според него, промените трябва да се приемат още през 2015 г. и всички партии да постигнат консенсус за това.
 

Според него администрацията и другите служители в МВР и специалните служби трябва на всяка цена да бъдат разделени по отношение начина им на пенсиониране.

Разбира се, крайно време е администрацията в МВР, но и в другите служби да се подчинява не на тази специфична държавна служба, а на Закона за държавния служител. И аз мисля, че в началото на 2015 г. можем да прокараме такава реформа поне за новоназначените държавни служители в МВР и в другите структури – да се подчиняват на Закона за държавния служител, а не всички да бъдат първа категория труд“, обясни Вучков.

Не е тайна, че във ведомството има хора, които по цял ден търкат креслата и за това им се признава първа категория труд. За разлика от тях има униформени, които се трудят на улицата и взимат същото възнаграждение.

 

Вучков акцентира и върху още един сериозен въпрос. Има проблем по отношение на заплащането на различни типове държавна служба. Затова силно се надявам да се намери парламентарна воля през 2015 г. не просто за приемане на законите за разузнаването – 4 или 3 на брой, защото това е наш исторически и политически дълг, и не трябва да го отлагаме повече, но най-вече заради това – не може държавната служба, специфичната – в различните звена да бъде различна. В МВР държавната служба е една, в ДАНС е друга, в ДАТО – трета, в разузнаването – четвърта. Това е абсолютно недопустимо. Крайно време е парламентът да се спре на един вид държавна служба, специфична – която да е еднаква и за полицаи, за пожарникари, за служители на ДАНС, за служители на ДАТО, и на затворите, и на Главна дирекция „Охрана“ и т.н. Иначе постоянно ще има напрежение. От МВР ще се захранват постоянно нови и нови структури – ДАНС, ДАТО и т.н.“, заяви Веселин Вучков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4710 |12.12.2014 Станишев: Да се задвижат всички политически механизми, за да влезем в Шенген . 0| 4078 |12.12.2014 Шефът на Лувъра похвали Рашидов за 5-годишното споразумение . 40| 5025 |12.12.2014 Сидеров: Трябва да изгоним френския посланик, меси ни се . 4| 4338 |12.12.2014 Съдия от ВСС: Трябваше френският посланик да каже за проблемите, за да има проверки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads