Реклама / Ads
4| 6352 |03.02.2010 НОВИНИ

В. Симеонов: Има парична схема за осигуряване лоялност на депутати

.
Валери Симеонов
В "Атака" подменили принципите си, залепили се за ГЕРБ, но кметът на Бургас бил различен от сбирщината, констатира Симеонов.
 

Запалването на офиса на СКАТ не е никаква самореклама; бургаски мутри и преди четири години сваляха кабелите на СКАТ; по-късно пък мутри на Доган малтретираха хора на СКАТ, това при нас е ежедневие, обяви по БТВ собственикът на телевизията Валери Симеонов. Той каза, че телевизията имала доста врагове - от най-големите фирми до кварталните престъпници. Когато хората ми ходят на рискови репортажи, аз им осигурявам въоръжена охрана, но самият не ходя с охрана, добави Симеонов, който благодари на екипа си за отговорната му работа. Той каза, че поръчителите може да са много, но изпълнението било нескопосано и дилетантско, вероятно от тийнейджъри, които се продавали за една доза дрога.

Не питая голяма увереност в действията на правораздавателните органи и на полицията, каза Симеонов. Той обясни, че сегашният шеф на полицията в Бургас внушавал очаквания и надежди, за разлика от предния, който се страхувал да взима решения. Той посочи, че полицаи заработват като охрана по дискотеки в извънработно време.

От моя страна нападки срещу Волен Сидеров няма, каза още шефът на СКАТ. Кандидат депутати на избираеми места са разписали документи, гарантиращи правото на офшорна фирма да получи заем от друга фирма, разказа Симеонов и каза, че Сидеров държал такива документи за 150 000 евро за хора, участвали в последните избори, за да си осигури тяхната лоялност. Донякъде и аз съм съучастник в самото начало в схемата, защото съм мислел, че така ще се противодейства на политическото номадство и ще гарантира лоялност. Това не е нормално за нормална държава, констатира той. Волен залепил изцяло "Атака" за ГЕРБ, а Симеонов не го очаквал. Кметът на Бургас бил различен от останалата сбирщина в ГЕРБ, по думите на В. Симеонов. В "Атака" бяха подменени принципите, те бяха хвърлени в коша, като се почне от базите на НАТО, референдума Бургас-Александруполис, новините на турски, свободата в интернет пространството, Спаска Митрова и още много, конкретизира Симеонов.

Frognews.bg напомни, че централният офис на телевизия „СКАТ” в Бургас беше запален миналата нощ преди 2 часа тази нощ с коктейл „Молотов”. Бутилката със запалителна течност била хвърлена по прозорец на втория етаж на сградата. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас. Това не е първото нападение срещу „СКАТ”. През последните две години бяха опожарени няколко от служебните коли на медията. Извършителите все още не са открити от полицията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5115 |16.09.2009 Схема в АЕЦ Белене източила 1 млн. лева . 54| 5097 |21.02.2009 Схемата у нас: корупция-партийна подялба-висок пост-пак подялба . 24| 5560 |02.08.2008 Дойче веле разкри схема за „печелене" на европрограми, Н. Василев се сърди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads