Реклама / Ads
15| 5304 |25.09.2013 НОВИНИ

Синдикатите вдигнаха пръст; вещаят тежка есен и маса протести

.
Очаквам тежка есен, протести в много сектори и браншове. Почнаха в пощите, според мен ще следват и във въгледобива, ще продължат в цялата енергетика, която е силно дебалансирана и никакви решения не помагат. Има напрежение в транспорта – железниците са на прага на колапса.
 

Това каза пред журналисти в Министерски съвет председателят на КНСБ Пламен Димитров, предаде
„Фокус”. „Много сектори очакват решения. Ако няма такива в тези седмици, ще има социални бунтове”, заяви Димитров. „Ако няма намерение да се внесе яснота и прозрачност кой управлява държавата, няма да има дълъг живот и това правителство, и този парламент”, каза още Пламен Димитров.

„Готвим нашата стратегия за исканията си. Даваме време в следващите две-три седмици до 15 октомври да преговаряме и да видим дали имат намерение да вземат някоя от нашите искания в социалната сфера и в икономиката. Междувременно синдикатът ще определя своите стъпки във всички сектори и сфери. Има напрежение”, добави той. 

„Най-лесният и бърз начин да стигнат пари до джоба на работещите българи е въвеждането на необлагаем минимум в плоския данък. Така ще могат между 600 и 650 милиона лева на годишна база да останат в джобовете на всички работещи българи. Искаме в бюджета за следващата година да има увеличение на бюджетните заплати поне с 10 % на фонда”, каза Димитров. „Ще връчим исканията на Министерски съвет и парламента”, добави той.

„Български пощи” не са изолиран остров в нашата мила родина. В цялата икономика, и в държавния сектор, има интереси, които влияят. Искаме те да бъдат отворени и сложени на масата. Кой какви интереси има – не сме врачки да гадаем, но има опити за подобни намеси. Всички структури, в които има такъв интерес, да бъдат така добри да го заявят”, каза още Пламен Димитров. Той обясни, че в момента има среща в Министерски съвет с началника на кабинета. 

„Ще искаме среща с министър-председателя, финансовия министър и министъра на транспорта, след като завърши заседанието на кабинета”, заяви Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5422 |14.09.2013 Синдикатите оглавяват протеста . 85| 6335 |19.08.2013 Анализатори вещаят: В началото на септември напрежението ще ескалира . 10| 6327 |01.08.2013 Повдигнаха обвинения на убийците на Джиджи, Kочо и Цветан . 38| 5226 |22.07.2013 Синдикатите обявиха тристранката за нелигитимна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads