Реклама / Ads
46| 19654 |05.04.2020 НОВИНИ

Слави Трифонов към Борисов: Я не ми се карай!

.
Бойко Борисов, ще ти говоря на ”ти”, защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин. Така че – второ лице, единствено число!
 

Гледах, разбира се, брифинга на обяд. А бе, ти защо се караш? Явно в тази извънредна ситуация тотално си забравил, че ти не си началник, директор, господар и овчар на всички българи, а си техен служител. И трябва да си отговорен, практичен, морален и разбира се – любезен. Защото ти си служител на суверена, а не той на тебе. Между другото си служител и на Парламента, защото България е парламентарна република, а не министър-председателска!

 

Така че защо ми се караш?

 

Аз спазвам всички правила на извънредното положение. Не ги харесвам, смятам, че са тъпи, но ги спазвам. Защото такъв е законът. Така че и ти спазвай добрия тон.

 

Вярно, към министрите си се държиш като овчар и така като ги унижаваш, всъщност унижаваш и себе си, защото ти си ги избрал. Обаче – така е – теб са те избрали, ти си ги избрал и явно е пълно около тебе с мисирки.

 

И, между другото, това дето каза вчера на Президента беше адски тъпо. Ама много тъпо. Преди твоята вражда с него има човещина и когато на човек е починал баща му – трябва да уважаваш неговата лична драма, а не да го наричаш "свекърва" и да му даваш съвети как трябва да се държи в тази негова трагедия, само защото не ти харесва как оценява твоите действия. Защото, Бойко, моралът е преди закона!

 

А бе, ти нямаш ли хора, които да те съветват как да се държиш, какви думи да ползваш, как да се обличаш? Защото ситуацията е извънредна за всички ни. И ти, като министър-председател, трябва да даваш пример във всяко едно отношение. И точно в тази извънредна ситуация започваш тотално да се самозабравяш. Хората са си по къщите, няма медии, които да ти опонират, няма Парламент, опозицията е скопена... Еее, какъв кеф!

 

Само ти! Ти и единствено ти начело на държавата.

 

Да, ама всичко това ще свърши!

Така че, ако обичаш, я не ми се карай!

 

Слави Трифонов
Свободен гражданин

 

Facebook, Слави Трифонов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8303 |03.04.2020 Човек на президента към Борисов: Срамно е да не се познава Конституцията, жалко е! . 22| 4393 |03.04.2020 Бойко Борисов: Следващите 2-3 седмици ще е пикът на пандемията . 4| 7637 |03.04.2020 Слави Ангелов: Аз ще знам кой поръча побоя над мен, дори и прокуратурата да не разбере . 20| 5994 |01.04.2020 Борисов: Искам да поритам, омръзна ми да гледам Мутафчийски и Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads