Реклама / Ads
1| 4615 |07.12.2009 НОВИНИ

Собственик на световна марка крие данъци

.
Известна фирма не си плащала данъците. Източник: Вяра Йовева
Собственикът на световна марка у нас е разкрит, че укрива данъци, съобщават от МВР, като не разкриват за коя фирма става дума.
 
Спецоперация на антимафиотите от сектор "Изпиране на пари" разкри мащабна схема за укриване на данъци в особено големи размери.





Акцията е проведена на територията на градовете София, Пловдив, Варна и Бургас.

Установено е, че измамната схема е била разработена и ръководена от собственика на няколко търговски дружества, представляващи световна търговска марка за облекла в България.

В престъпната група участвал финансовият директор на търговските дружества, както и външни консултанти и адвокати.

Те умело укривали действителните обороти и реализирали фиктивни сделки в особено големи размери.

Схемата била проста - част от оборотите не били отразявани на касовите апарати и така не се включвали в месечните справки за реализирани продажби към НАП, съобщават от пресцентъра на МВР.

На клиентите в търговските обекти са издавани неистински фискални бонове. Допълнително били приспадани разходи за нереално извършени услуги от външни фирми, като по този начин намалявали дължимите към бюджета данъци.

Антимафиотите разкрили, че с цел разширяване мащабите на престъпната схема, в последните няколко месеца собственикът на дружествата, замесени в престъпната схема, е регистрирал още няколко юридически лица и дъщерни дружества, в чиято собственост участва и счетоводен експерт.

В рамките на проведеното разследване са претърсени десет адреса. Открити са и са иззети счетоводни документи, компютърни конфигурации, оптични носители, както и огромна сума пари.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, двамата лидери на престъпната група са задържани под стража за срок от 72 часа.

Продължава работата по установяване броя и стойността на недвижимата собственост, която те притежават и произхода на средствата, с които е придобита.

Изяснява се съпричастността и на други членове на групата към престъпната дейност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5449 |02.12.2009 Задържаха безработен, собственик на десетки имоти . 4| 5118 |02.12.2009 Естрадата и поп-а не заработвали по заведения, не криели и данъци . 10| 14527 |30.11.2009 Фолк звезди "горят" заради данъци и силиконови цици . 1| 5888 |29.10.2009 Млатят собственик, ограбват чейндж бюрото му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads