Реклама / Ads
47| 4789 |19.12.2011 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ измами избирателите

.
Сергей Станишев
След изборите станаха ясни истинските намерения на ГЕРБ. Отметнаха се от всички свои ангажименти. Защото нито един българин не е гласувал за шоковото вдигане на пенсионната възраст. Това очевидно е било планирано. Това по същество означава измама на гражданите.
 

 

Това заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

 

Той изтъкна още, че българските земеделци също  не са гласували да им бъдат орязани с 240 млн. обещаните държавни субсидии. Подписаха с тях преди изборите, на следващия ден след изборите внесоха истинския бюджет, в който обещаните пари ги няма. Трето, българските железничари не гласуваха за това без преговори по същество да се води към ликвидация БДЖ. Искам много ясно да кажа, че това е крайната цел. Крайната цел е приватизация на товарните превози, коментира лидерът на БСП.

 

Що се отнася до изказването на премиера Бойко Борисов в събота, който каза, че иска втори мандат, Станишев заяви: "Искам да кажа, тъй като в събота министър-председателят е казал, че иска втори мандат, защото иначе другите, които са кандидати за управлението нямало да изпълнят това, което те обещали: да, ние не само, че няма да изпълняваме неговата пагубна пенсионна реформа, според която българите трябва да работят докато умрат, ние ще я преразгледаме. Това е позиция на Националния съвет на БСП", подчерта Станишев.

 

Той подчерта, че пенсионните реформи трябва да се съобразяват с реалната ситуация в страната и обеща левицата да постави редица въпроси сега като опозиция за всичко, което се случва в сегашното управление.

 

Ще трябва да има ревизия на управлението по същество. Така че засилването на управляващите  към нов мандат е твърде пресилена, защото в страната нещата отиват на зле. Дори в сектора, в който се смяташе, че ГЕРБ са силни, има видим провал", червеният лидер.

 

Той акцентира върху това, че всеки ден медиите съобщават за нови и нови палежи на коли. По думите му въпреки показните действия на МВР, ние виждаме пълно безсилие на властта да се справи с този реален проблем.

 

Хората вече са обхванати от паника и страх  дали няма на следващата сутрин да видят обгорели остатъци от своята кола. Особено в София това е много остър и реален проблем. Това отразява реалното състояние на държавата в момента. Нищо не могат да свършат, категоричен е Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5676 |29.11.2011 Станишев: Сценария за дестабилизация го пише правителството! . 1| 4979 |24.11.2011 До 50 000 лева на седмица от измами по телефона . 16| 4876 |16.11.2011 С. Станишев: Африканска държава сме по приходи . 81| 5492 |13.11.2011 Станишев: Фалшивият кредит на ГЕРБ се изчерпа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads