Реклама / Ads
20| 5458 |03.10.2010 НОВИНИ

Станишев съчини виц за Борисов

.
"Защо премиерът назначи гинеколог за министър", попита Станишев журналисти на брифинг в Пловдив. След кратко мълчание той сам си отговори - "Защото цялата държава в момента е с краката нагоре."
 

Срещата с медиите беше по повод двудневната среща на кметовете, подкрепени от БСП и председателите на общински организации. Бившият министър-председател отново разкритикува кадровата политика на ГЕРБ. „Сега има напредък – докато бившата здравна министърка Анна-Мария Борисова беше намерена на кръстовище, нейният наследник Стефан Константинов е намерен в кюстендилска болница”, отбеляза бившият премиер.

„И Борисова влезе с летящ старт, сега и Константинов влезе с летящ старт и после виждате какво се случва на тези „летящи министри, защото Дянков им реже парите”, смята бившият премиер. Според него в ГЕРБ си играят на добрия премиер и лошите министри, защото каквото се случи, виновни са членовете на кабинета, а не самият министър-председател.

„Спомням си, че Бойко Борисов беше казал: „Дянков е моето слънчице”. Това слънчице в момента изгаря българския народ с финансовата си политика, която води”, заяви Станишев. Според него доходите на българите няма да мръднат през следващите две години. Причината е, че правителството е представило бюджетната рамка пред Европейската комисия до 2013 година.

В нея обаче било заложено доходите на българите да бъдат замразени до 2012 година включително. По тази причина БСП няма да подкрепи бюджета за следващата година. „Бюджет 2011 е копи-пейст на този от тази година, бюджетната политика на кабинета е теглене на милиардни заеми”, каза червеният лидер.

Според него внесеният вот на недоверие към правителството заради проблемите в здравеопазването е първият в историята на България, при който след внасянето му, министърът виновен за вота, си подава оставката, а средствата за проблемната сфера се увеличават с 65 милиона. „Ако нещата се случват винаги толкова бързо, по-често ще внасяме вотове за недоверие”, заяви още Сергей Станишев. Лидерът на БСП заяви, че задачата на партията му е да спре завладяването на всички институции от страна на ГЕРБ. Затова обмислят силна кандидатура за президентските избори. „Стефан Данаилов и Ивайло Калфин са подходящи кандидатури, но имената им не са обсъждани на политическо ниво”, заяви бившият премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5222 |02.10.2010 Борисов имал 5-ма кандидат-президенти . 29| 5416 |01.10.2010 Първанов:Борисов не се държи мъжки, Цветанов ни топи . 83| 6746 |01.10.2010 В. Сидеров: Борисов, слушай народа си . 22| 5121 |01.10.2010 А. Кутев: Не Борисова, а Борисов ни е проблемът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads