Реклама / Ads
62| 6358 |18.12.2012 НОВИНИ

Стефан Софиянски: След 12 г. в опозиция - оглупяваш

.
Стефан Софиянски
Не можем да оставим две леви алтернативи да се борят за управлението на страната – Станишев и Борисов. Идва година с отрицателен или нулев растеж. Тежка ще бъде 2013 година. В момента страната е в много тежка криза и дали ще бъде по-тежка следващата година - или не, е относително понятие. По-лошото е, че не се виждат перспективи.
 

Това каза пред Дарик радио Стефан Софиянски, служебен премиер през тежката за България 1997 г. и председател на ССД.

Според него, правителството няма очевидно идеи, през последните три години няма напредък или развитие нито в един отрасъл, с изключение на строителството на магистрали.

„Това е правилно, но не е достатъчно за да доведе страната ни до една благоприятна икономическа тенденция”, каза още Софиянски и обобщи, че проблем на страната ни е, че не се вижда перспектива.

Всички избори задържат развитието на страната, най-малкото чисто технически чуждестранните инвеститори се въздържат. Ако не отрицателна, ще бъде нулева година за България, е прогнозата на Софиянски.

По повод оценките на премиера, че последните 20 години преход са били време на тотално разграбване, служебният премиер от 1997 година каза: „Ако нямаше преход, нямаше да има Бойко Борисов. Това да бъде ясно. Бойко Борисов щеше да си седи и да си пази Тодор Живков. С всичките си недостатъци преходът постигна целите си. Дали можеше по-безболезнено да ги постигне, това е въпросът.

Ние преведохме страната ни от една система в друга. И сега, когато тази система беше поднесена с всичките си предимства, на две правителства - на Станишев и на Борисов, те не могат да реализират тези предимства. Мотаят се и не само това, връщат ни малко назад. Аз ви казах показателите - ДДС с ниво 2007-а година, безработица на ниво от 2004 година.

Погледнете, сравнете данните. На въпроса какви са причините за сегашното състояние на СДС, Софиянски отговори: „Ако трябва да бъда по-краен, ще трябва да кажа, че има и възрастови изменения вече, които се отразяват на съзнанието.

Като стоиш 12 години в опозиция и то в парламента, оглупяваш. Това е истината. И вместо да стоиш и да искаш още да си опозиция - защото това е бъдещето, по-добре да дадеш път на хора, които искат да управляват.

В момента в СДС се забелязва такава тенденция и мен това ме удовлетворява. Смятам, че СДС с една амбициозна политика и новите хора, които вече влизат там, могат да възстановят доверието, разбира се, трябва много време. Много работа трябва, много упоритост, защото не можем да оставим две леви алтернативи да се борят за управлението на страната. Защо казвам две леви алтернативи? Защото Станишев си е ясен, докато начинът на управление на Борисов ни връща дори във времето преди Станишев.„
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 150| 4991 |18.12.2012 Следващият парламент ще е пъстър . 7| 5497 |17.12.2012 Учени пак искат ревизия на Фонд "Научни изследвания" . 18| 5562 |13.12.2012 След 50 г. българите намаляват до 5 млн. души . 50| 5451 |10.12.2012 България победи "Зееви" след 11-годишна съдебна сага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads