Реклама / Ads
16| 4894 |11.09.2013 НОВИНИ

Я. Стоилов: Правителството трябва да устои на натиска

.
Янаки Стоилов
Кабинетът може да изкара пълния си мандат при определени условия, но това не трябва да става самоцел, смята депутатът, който ще защитава честта и интересите на БСП, защото тя стои зад кабинета..
 

Правителството трябва да устои на натиска и да се справи с предстоящите задачи, заяви по БНТ червеният депутат Янаки Стоилов. Със социалните мерки на кабинета бяха обхванати между 450-500 хиляди души; има и доста проблеми, които са се натрупали. Пред правителството предстои много работа, виждате, че данните сочат, че износът на България продължава да се увеличава. Кабинетът трябва да стъпи на тази основа и да се възползва от всички възможности, трябва стабилност и перспектива.

Има чужди инвеститори, които са заинтересовани да вложат парите си в България и това не е за бъдеще, а в момента, увери Стоилов, който не помнел друго правителство за толкова малко време да е предприело толкова конкретни стъпки за намаляване на бедността в страната. Има още много работа за вършене - контрабандата трябва да бъде спряна и да бъдат увеличени приходите в хазната.

Ние подкрепяме правителството и ще настояваме за още по-сериозни мерки, които да доведат до решаването на тежките въпроси и проблеми в различните сектори. Порочните кръгове и зависимости между бизнес и политика трябва да бъдат прекратени. Имаме нужда от честни, почтени и хора професионалисти в администрацията, всяко едно назначение трябва да бъде разглеждано много внимателно. Някои от първоначалните назначения бяха грешки, а други бяха свързани с преплитане на интереси, коментира още Стоилов.

Министрите трябва да разберат, че обществените интереси трябва да са водещи. Аз ще защитавам честта и интересите на БСП, защото тя стои зад кабинета. Пред правителството не трябва да се поставя непременно целта за изкарване на мандата до край, това не е основната ни цел. Нашата основна цел е да изпълним обещанията си и да разширим подкрепата си, каза още Стоилов.

Само тогава кабинетът може да изкара пълния си мандат, но това не трябва да става самоцел. Трябва да се определят твърди ангажименти на управлението, а не дати за предсрочни избори, обобщи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6143 |09.09.2013 Ив. Захариев: Точно сега трябва да има парламентарни избори . 21| 6189 |08.09.2013 Валери Симеонов: ДПС не трябваше да е във властта, влизаме в парламента . 49| 5040 |07.09.2013 Цветан Цветанов: Правителството цели всяване на страх с МВР-проверките . 42| 4986 |06.09.2013 Цветанов: Съединение ще има с оставка на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads