Реклама / Ads
15| 5431 |21.01.2014 НОВИНИ

Страхил Ангелов - таралеж в гащите на Столетницата

.
Партиен таралеж в гащите на столетницата. Така наричат Страхил Ангелов неговите колеги депутати от БСП след изненадващата му визита в Сирия. За нея се разбра от репортаж на централната телевизия в Дамаск, която показа как червеният избраник свойски си говори с министри на Асад.
 

Преди време Ангелов пак изнерви своите, като навръх Йордановден в ефира на Би Ти Ви възропта срещу партийното ръководство. Тогава 35-годишният спец по водни проекти мина метър, но сега гневът на шефовете му се стовари върху него. Особено след като гостуването му в Дамаск даде повод за въпроси дали БСП не подкрепя диктатора Асад. Голяма дандания за визитата на Ангелов вдигна в интернет пиарът на АБВ Нидал Алгафари, който се възмути как може червеният депутат да се среща с председателя на Народното събрание на Сирия. Други представители на сирийската общност у нас уточниха, че бившият шеф на червената организация в столичния район "Витоша" е имал цели 4 срещи с представители на властта в Дамаск. От БСП веднага реагираха на изцепката на Ангелов, съобщава "Стандарт".

"Това негово действие е самостоятелна акция, която по никакъв начин не е съгласувана и не е подкрепена от парламентарната група на "Коалиция на България" или от ръководството на БСП, както и че разходите по нея са за сметка на народния представител", отсече зам.-председателят на парламента Мая Манолова. "На заседание на парламентарната група очакваме той да даде обяснения за своето поведение, което е изцяло в разрез с публичната позиция на БСП по отношение на решаването на кризата в Сирия, след което, вероятно, ще бъдат взети съответни действия", каза Манолова. Според близки до "Позитано" партийното наказание за Ангелов не му мърда.

Самият депутат нарече пълни спекулации твърденията, че на репортажите от Дамаск той е бил заявил пълна подкрепа за режима на президента Башар Асад. Според версията на Ангелов той се е озовал в Сирия единствено заради бежанския проблем. Оправданията обаче не трогнаха съпартийците му.

Лично външният министър Кристиан Вигенин се обяви за отстраняването на Ангелов като шеф на групата за приятелство със Сирия. Вчера депутатът пътешественик не се появи на следобедното заседание на червената парламентарна група на "Позитано" 20. Според колегите му Страхил още пътувал и затова ще бъде изслушан друг път.

Късно снощи Ангелов заяви , че се е създала прекалена истерия около неговата визита. И дори на шега подхвърли, че заминава за мирната конференция в Женева. "Нямам нищо против да разкажа на колегите си за посещението в Сирия", каза соцдепутатът. Но подчерта дебело, че не е изричал и дума за подкрепа на Башар Асад. Наблюдатели на Близкия изток пък коментираха станалото като част от пропагандата, която в момента върви по държавните медии на Сирия за дълго чакания старт на преговорите "Женева-2". Мирната конференция в Швейцария е насрочена за днес и на нея се очаква да участват и опозиционерите на режима в арабската държава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6834 |21.01.2014 Д-р Мохд Абуаси: Гафът на Н. Младенов е по-голям от този на С. Ангелов . 51| 5538 |20.01.2014 Борисов: Страхил Ангелов ни забърка в международен скандал . 30| 5237 |20.01.2014 БСП изслушва Ангелов като се върне от Сирия . 21| 5620 |20.01.2014 С. Ангелов: В Сирия съм на свои разноски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads