Реклама / Ads
11| 6415 |19.10.2013 НОВИНИ

Ташева от "Атака" била "любимия" политик на Башар Асад

.
Антон Хекимян дебютира като водещ на публицистично предаване бе ознаменуван със страшен женски скандал в тудиото на "Тази събота" Депутатката от "Атака" Магдалена Ташева и пиар експертката Деница Сачева се хванаха за косите по проблема за бежанците в страната.
 

"Дали сирийците ядат човешко или само го дъвчат пред камерите, на цивилизования свят му e все едно. Има конвенции, които забраняват гаврата с труповете на убитите войници на неприятеля", заяви Магдалена Ташева. Тя нажежи страстите с категоричното си мнение, че сирийските бежанци са заплаха за страната ни.

Пиарката Деница Сачева оспори депутатката: „Думите на госпожа Ташева представляват заплаха за националната сигурност. Бих искала да покажете канибали в лагерите, в които живеят жени и над 1000 деца“.

„Те влизат в България, развявайки знамето на Свободната сирийска армия. Под това знаме бяха избити в Сирия десетки хиляди християни, алевити и сунити. Аз разбирам, че Катар, Саудитска Арабия плащат щедро на всякакви фондации, които се заемат с този бизнес“, заяви атакистката.

„Всички акции, които правим ние, ги организираме със свои средства. Мога да кажа, че госпожа Ташева е любимият политик на Башар Асад. Ако потърсите името й, ще видите, че в сирийските медии тя е на едно от първите места“, опита се да иронизира опонентката си Сачева.

„Ласкаете ме. Но да вземем например Катар, Саудитска Арабия, които плащат на джихадистите да избиват християнската тълпа. Има кадри как колят хора, а както бе казано в Британския парламент – „Катар не е държава, а семеен бизнес“. Това, което е у нас, не са бежанци. По смисъла на Конвенцията за бежанците бежанец този, който идва пряко от територията, където е бил застрашен животът и свободата му. У нас бежанец може да бъде човек, който идва с една риза на гърба си, защото спасява живота си. Тези хора, които са тук, идват от Турция. Тази държава не им дава статут на бежанци. Така че хората, дошли у нас, са емигранти, не бежанци“, подчерта Ташева.

„Това са абсолютни манипулации. В България в момента има 6500 бежанци, което е голямо предизвикателство пред страната ни“, опита се да се намеси Сачева, но Ташева продължи: „Ние задаваме една линия на колонизация на България. Намирам за крайно непочтено да се вменява на българина дълг да се грижи за всички угнетени и ощетени. Семейства с по пет деца живеят на ръба на мизерията. Кое ни дава право да издържаме с по 1000 лева един бежанец, а да оставяме собствения си народ да мизерства“, попита Ташева.

„Вашият национализъм е с единия крак при Башар Асад, а с другия – в Кремъл. Не го ползвайте там, където обстановката е нажежена от напрежение“, успя да се вмъкне Деница Сачева. „За разлика от госпожа Ташева има хиляди хора, които ни помагат“… „И хиляди, които излизат на протести“, прекъсна я Ташева.

„Частните хора, които се занимават с благотворителност, получават пари от европрограми. Това е процъфтяващ бизнес. Кой ще спечели? Печели от граничаря, който ги пуска, до горе. Това се чете е и е описано в докладите на Интерпол, откъдето се знае, че преминаването на границата ни е основателен риск за сигурността на самата Европа“, подчерта депутатката.
















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5478 |18.10.2013 Г. Първанов: "Атака" губи мача, но БСП защо мълчи? . 31| 5654 |18.10.2013 Борисов търси подкрепа от "Атака" за бежанците и земята . 98| 10940 |17.10.2013 ПЕС иска обяснение на Станишев за "Атака", комунизма и ДС . 14| 4910 |17.10.2013 От "Атака" гласуват по съвест за пушенето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads