Реклама / Ads
0| 7719 |28.03.2016 НОВИНИ

Д-р Тодоров за Фрог: Д-р Кателиева не е част от Бърза помощ! Да не говори вместо колегите

.
Д-р Десислава Кателиева не представлява лекарите от Бърза помощ. Тя не поема работата на спешните медици и твърдението й, че спешната помощ ще се забави заради протестите на лекарите, е груба манипулация. Това заяви пред Фрог нюз д-р Георги Тодоров.
 

Д-р Кателиева работи в Спешното отделение на Национална кардиологична болница, но не е част от Бърза помощ, каквито претенции има. Тя няма право да говори от името на спешните медици, продължи д-р Тодоров.

 

Председателят на Асоциацията на лекарите в Спешната медицина д-р Максим Гайдев се разграничи от казаното от д-р Кателиева и заяви, че подкрепя лекарския протест.

 

Припомняме, че д-р Десислава Каталиева се обяви против бунта на своите колеги. Тя написа декларация, в която се представи като спешен  медик. Ето и част от нея:

 

Ние, спешните медици от цялата страна се разграничаваме от исканията на БЛС, НСОПЛБ, НСЧБ, Сдружението на общинските болници в България и Българската болнична асоциация за оставка на министърa на здравеопазването и заявяваме несъгласието си с предстоящите протестни действия, които не са съгласувани с нас. След месеци обществено обсъждане бяха приети нормативни наредби, променящи здравеопазването ни и стабилизиращи спешната медицинска помощ с приемането на медицински стандарт по спешна медицина. Реформата в спешната помощ е застрашена от обжалването във ВАС на медицинския стандарт по спешна медицина от НСЧБ, ББА и СОБ. Финансови интереси на ОПЛ, частни и общински болници бяха сериозно застрашени от реформите предприемани от МЗ, в резултат на което представляващите ги НСОПЛБ, НСЧБ, СОББ и ББА стартират поетапно от понеделник лекарски протест, зад който застава националния съвет на БЛС. Протестът ще се изразява в поетапно спиране на работа на практики на ОПЛ и частни болници. Пациентите им ще се обслужват само платено или ще се насочват към единични неотложни кабинети и основно към структурите на спешна помощ.

 

Във връзка с изявлението на д-р Кателиева д-р Георги Тодоров се закани, че ще я даде на Комисията по лекарска етика към Софийска колегия на БЛС.


„Манипулацията на д-р Кателиева от такъв характер е възмутителна, противосъсловна и разделяща, като съм убеден, че мотивите й са лични и в интерес на кръг хора, които се надяват да получат нещо от МЗ, особено през вредните според мен, европейски проекти, със средства предназначени за малцина. Никой никого не застрашава, както се опитва да внуши. Пациентите няма да пострадат и насаждането на страх в обществото граничи с престъпление”, коментира още д-р Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5376 |25.03.2016 Само във Фрог: МВР дължи 30 млн. лв. на ченгетата за неизползван годишен отпуск . 0| 7943 |25.03.2016 Само във Фрог: САЩ оттегля доверието си от нашите служби заради гафа с атентата край „Плиска” . 0| 11032 |25.03.2016 Ген. Петров за Фрог: Войните в Близкия Изток налагат да си стегнем армията! . 0| 5033 |23.03.2016 Д-р Дечев за Фрог: Аптекарите ще лекуват пациентите, а не медиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads