Реклама / Ads
14| 5221 |15.08.2010 НОВИНИ

Трактора бил жертва на политическа репресия

.
Алексей Петров – Трактора е жертва на политическа репресия, а обществото се залъгва в продължение на 7-8 месеца с манипулативни факти, които не отговарят на истината.
 

Това обявиха днес на нарочна пресконференция Иванка Славчева и Симеон Петров, от сдружение “Истината за Алексей Петров”. То е инициирано от група общественици от Плевен и си поставя за цел да покаже на обществото, че до сега срещу топ арестанта няма доказателство, уличаващо го в престъпление.

Славчева и Петров разкриха, че не познават Трактора, а и той сигурно не знаел, че са създали подобно сдружение. Единствено Славчева се познавала със съпругата на “Октопода”, а тя нямала нищо против подобна инициатива. Това обаче им позволявало да бъдат обективни и безпристрастни. Ангажирали се с този случай защото били нарушени правата на човек, който е с чисто съдебно минало и не е свързан с кириминалния свят.

Обществените адвокати на известният и като доцент Петров твърдят, че той е зад решетките заради икономическите си виждания за кризата и държавата. Те дадоха пример с негово интервю във в. “Труд”, преди ареста му, в което доцентът призова премиера да спре да се прави на полицай и да оправи икономиката.

Славчева отиде по-надалеч в разкритията си и обясни, че държавните пари се съхранявали в частни банки. А част от тези пари отивали в някои медии, а те публикували платени поръчкови материали и тиражирали клевети. Именно заради това Алексей Петров застанал публично срещу държавната помощ на банките, контролиращи медиите и се оказал виновен за всичко, обясниха от сдружението. Симеон Петров уточни, че тази медийна зависимост по отношение на делото срещу Петров била най-силно изразена от медийната група на Ирена Кръстева. Затова членовете на сдружението настояват да се даде правото на глас на Алексей Петров и медиите да не отразяват единствено мненията на неговите противници.

Иванка Славчева се обяви против полицейския екшън, който се разиграл при ареста на бившия съветник в ДАНС от екипа на МВР. Той целял единствено да внуши, че един единствен човек е виновен за целия криминален български преход. Според Славчева Трактора е бил накаран да легне два пъти на земята по време на ареста, тъй като камерата на МВР засякла и видеоматериалът не бил записан. Това било абсолютно унижение за всяко човешко същество и погазвало личното достойнство на Петров.

Обществените защитници на “Октопода” са категорични, че в цялата показна акция срещу Петров личало силно личното отношение на премиера Бойко Борисов и шефа на МВР Цветан Цветанов. Те настояват управляващите да дадат отговор защо през периода 2001 до 2005 г., когато Цветанов и Борисов са били в структурите на МВР, не са разкрили престъпната дейност на Трактора, след като е толкова опасен. От друга страна пък Славчева твърди, че имало достатъчно данни за връзка между Цветанов и Алексей Петров, въпреки че сега вътрешният министър твърдял, че го е срещал само веднъж.
Ако Алексей Петров е "Октопод", кои са неговите политически покровители, питат още от гражданското сдружение, и отговарят, че месеци след ареста му става ясно, че няма никакъв "Октопод" и Петров няма политически покровители. “Но тогава защо все още е в ареста?", търси отговор Славчева. Според нея арестът и процесът срещу нарочения за тартор на мафията Алексей Петров е просто разчистване на сметки между бивши колеги, съдружници и съсобственици от преди 13 години. За това според нея като свидетели по делото са привлечени само хора с криминални досиета, притискани и манипулирани от прокуратурата.

Иванка Славчева посочи още, че близките на Петров се страхували за живота му, а Симеон Петров допълни, че се твърдяло, че има поръчка той да бъде унищожен вътре или извън затвора за да се прекъснат всякакви следи.
От сдружението представиха и написано от доцент Петров заявление, до главния прокурор с молба да се разследват причините, поради които му е била отказана медицинска помощ в първите 5 месеца от ареста му. Арестантът искал също да разбере и дали е законосъобразно по време на разпита на свидетеля срещу него Петракиев той да се консултира с прокурора по делото след всеки въпрос от адвокатите на Петров.

На края от сдружението отчетоха, че дали Петров е виновен или невинен, ще реши съдът.
Frognews.bg припомня, че инициативният комитет бе създаден преди две седмици, но стартът му започна със скандал. Сред учредителите бяха обявени имена на хора, които по-късно се разграничиха от идеята и отказаха да участват в сдружението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6388 |11.08.2010 Трактора вербувал син на конституционен съдия за агент . 24| 5063 |05.08.2010 Граждански комитет ще брани Трактора . 2| 5440 |04.08.2010 Столична община получи база на Трактора . 9| 5532 |30.07.2010 Трактора зад атаката на Яне срещу ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads