Реклама / Ads
0| 4541 |14.07.2015 НОВИНИ

Цацаров иска отстраняването на районен прокурор в Казанлък

.
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на прокурор Кръстин Кацаров от Районната прокуратура в Казанлък, съобщиха от прокуратурата.
 

Кръстин Кацаров е заместник-районен прокурор и към момента изпълнява функциите на административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Казанлък.

 

Искането за отстраняване е направено във връзка с повдигнато вчера обвинение на  Кацаров  за склоняване на прокурори от районната прокуратура да нарушат свое служебно задължение във връзка с правораздаването.

 

На четири пъти Кацаров е извършил недопустими опити за склоняване на двама свои колеги да нарушат задълженията си във връзка с правораздаването по наблюдавани от тях общо четири наказателни производства.

 

В периода 20.02.2015 г. – месец април 2015 г. Кацаров е склонявал прокурор от РП - Казанлък, преди да се запознае с материалите  по досъдебно производство и да изгради  вътрешното си убеждение въз основа на закона и доказателствата,  да приеме, че кметът на Община Павел баня е извършил документно престъпление, да го привлече като обвиняем  за това престъпление, да го задържи до 72 часа  и да поиска вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо кмета на общината.

 

През март тази година Кацаров е убеждавал  същия прокурор да вземе решение против вътрешното си убеждение и да прекрати наказателно производство за държане на наркотични вещества, като приеме, че деянието не е престъпление поради своята малозначителност. Предвидените основания за това не са съществували.

 

През април Кацаров е убеждавал друг прокурор да вземе решение против вътрешното си убеждение и въпреки липсата на достатъчно доказателства за виновността на определено лице да привлече към наказателна отговорност това лице по обвинение за грабеж, да го задържи до 72 часа и да  внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

В периода март – май 2015 г. Кацаров е убеждавал прокурор да вземе решение против вътрешното си убеждение и без да са налице достатъчно доказателства за виновността на две лица за длъжностно присвояване, да ги привлече като обвиняеми за това престъпление по досъдебното производство.

 

Спрямо Кръстин Кацаров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лв. Разследването се провежда от специализираното звено "Антикорупция".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10056 |14.07.2015 Атанас Русев пред Фрог: Цацаров е един безпомощен човек, действа на принципа този ще го защитим, а този ще го изгорим . 0| 6181 |14.07.2015 Цацаров: Няма да подам оставка, няма да отида при протестиращите . 0| 5300 |13.07.2015 Младите искат над 1 бон заплата . 0| 10468 |13.07.2015 Цацаров дава спешно интервю - удря го бумеранг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads