Реклама / Ads
4| 5260 |19.05.2013 НОВИНИ

Цецка Цачева: Няма конфликт на интереси със собственика на "Мултипринт"

.
Цецка Цачева Източник: Булфото
Както съобщи нашият лидер, Лиляна Павлова и Томислав Дончев ще бъдат предложени за вицепремиери в правителството, а Делян Добрев - за министър на икономиката.
 

Това каза бившата председателка на парламента Цецка Цачева пред бТВ. Цачева повтори това, което неведнъж заявява Борисов, че ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството, защото партията се чувства длъжна пред гласоподавателите си, които искат тя да управлява.

За останалите министри тя каза, че ще ги посочи Бойко Борисов. На въпрос ще подкрепи ли ГЕРБ Янаки Стоилов за шеф на параламента Цачева каза, че личното ѝ мнение е по-скоро не, но че утре се събира бъдещата парламентарна група на ГЕРБ, която ще вземе решение по този и други въпроси.

Според Цачева е вероятно БСП, ДПС и "Атака" да съставят правителство, но те трудно ще убедят народа, че това не е коалиционно правителство.

За скандала "Костинброд" Цачева каза, че не вижда прокуратурата да има убедителни доказателства, че намерените бюлетини са били валидни, а не брак. "Защо до момента никой не дава отговор на въпроса, кога са отпечатани бюлетините? Това, което има като факти, се установява, че това е естествен брак. Това, което прокуратурата изнесе до момента, звучи неубедително от юридическа гледна точка".

„Инсинуацията с бюлетините в Костинброд, която доведе голяма част от българските граждани в недоумение какво се случва, е причина за този резултат на изборите", обясни Цачева. Тя каза още, че българските медии са разклатили доверието на гражданите у партията и даде пример с деня на вота. Тогава в много избирателни секции е имало вестници с негативни статии и обвинения срещу ПП ГЕРБ.

Според нея фактът, че собственикът на печатницата е общински съветник от ГЕРБ, не е конфликт на интереси, защото законът не се занимава с партийната принадлежност на участниците в търгове за обществени поръчки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6290 |18.05.2013 Константин Пенчев няма да става правосъден министър . 37| 5010 |17.05.2013 Президентът: Ще търся консенсус с всички, няма да се заигравам с един или друг . 35| 6098 |17.05.2013 Местан: Няма да подкрепим Орешарски за плоския данък . 47| 4930 |17.05.2013 В. Сидеров: Правителство или партия като цяло няма да подкрепям

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads