Реклама / Ads
0| 4989 |18.06.2015 НОВИНИ

Цял ден Борисов ряза ленти

.
Още ленти за премиера....
Само за ден Бойко Борисов успя да открие три обекта на морето: новата сграда на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас, рибарското пристанище в квартал “Сарафово” и пречиствателната станция в Поморие.
 
Най-напред премиерът официално откри новата сграда на централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас. Лентата прерязаха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителния директор на ИАРА – Янчо Янчев. След официалната церемония премиерът Борисов разгледа новата сграда.

След това Бойко Борисов откри рибарското пристанище в квартал „Сарафово”. При откриването премиерът заяви, че това е първото пристанище, изградено по оперативна програма „Рибарство”.

„Преди 3 години бях в тази местност, когато вследствие на тежките бури голяма част морските съдове тук бяха изпочупени. Новото пристанище има капацитет да приютява повече от 240 плавателни съда. Осигурени са всички условия за ремонт и съхранение на кораби и лодки, както и места за продажба на риба. С това пристанище изпълнихме пореден наш ангажимент“, написа по-късно в профила си във Фейсбук министър председателят.

На откриването присъстваха министърът на околната среда Ивелина Василева, министърът на земеделието Десислава Танева и кметът на Бургас Димитър Николов. Премиерът посочи, че от направеното в квартал „Сарафово” се вижда, че правителството на ГЕРБ изпълнява своите поети ангажименти.

Бойко Борисов посочи, че в момента се укрепва свлачището в квартал Сарафово с отпуснатите от правителството допълнителни средства. Той подчерта, че още много неща могат да бъдат направени със средствата по новите шест оперативни програми и допълни, че са отпуснати още 6,7млрд. лв.

По-късно в четвъртък Бойко Борисов откри и пречиствателната станция на Поморие. Премиерът посочи, че до момента са изградени над 50 пречиствателни станции. „До две години Черно море ще бъде изцяло защитено“, изтъкна Бойко Борисов. По думите му още 3,5 млрд. лв. ще се влеят в околната среда по новата оперативна програма. На събитието присъства министърът на околната среда Ивелина Василева.

Геройствата му бяха отразявани от пиарите му в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4289 |18.06.2015 Борисов: Каквото съм поел като ангажимент, съм го изпълнил . 7| 4286 |17.06.2015 Борисов иска реабилитация на ген. Шивиков . 52| 4724 |17.06.2015 „Медиана”: Избирателите пишат „Среден” на Борисов . 9| 4646 |16.06.2015 Сидеров обжалва присъда за клевета срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads