Реклама / Ads
10| 4655 |05.08.2010 НОВИНИ

Цв.Маркова: В НАТО не са и чували за Ат. Атанасов

.
Цвета Маркова
За Емил Вълев имало проведено повторно проучване в максимален обем; процедурата била спазена изцяло, а от НАТО не са изпратили сигнал или несъгласие.
 

Издаването на сертификат за достъп до класифицирана информация на НАТО се извършва след проверка от ДАНС и даване на писмено становище от ДАНС за ДКСИ конкретно за всяко проучвано лице, каза за Frognews.bg шефката на ДКСИ Цвета Маркова. Тя направи това изявление по повод обвинението на ген. Атанасов от БТВ, който тази сутрин обяви, че през 2004 г. предложените от България лица за НАТО не били одобрени, а сред тях бил Емил Вълев, дипломат, който по-късно бил назначен като секретар по външната политика към кабинета на президента Първанов, в резултат на което Вълев получил достъп до класифицирана информация. Това създавало пробив в цялата система; но нямало практика партньорите публично да реагират.

За Емил Вълев има проведено повторно проучване, то е било разширено, проверена е в максимален обем цялата информация от ДАНС и ДКСИ издава сертификат въз основа на това, че липсват каквито и да е било пречки за това. Процедурата е спазена изцяло, от НАТО не са изпратили сигнал или несъгласие, подчерта Цв. Маркова и добави, че съюзниците ни от НАТО дори не знаели кой е Атанас Атанасов.

Frognews.bg напомня, че от партията на Иван Костов обявиха, че са налице фрапантни злоупотреби при преустройството на новата сграда на ДКСИ. Не съм притеснена, че ще ни проверява прокуратурата, защотото работата и дейността ни от създаването на ДКСИ са били безупречни, каза преди дни Маркова и допълни, че през последните 9 месеца са проверявани обстойно от всички държавни контролни институции, а нарушения и злоупотреби не са открити. Според нея зад партийния натиск на ДСБ прозират лични интереси на хора, загубили властови ресурс и възможност за влияние.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6104 |05.08.2010 Ат. Атанасов: Съветник на Първанов чрез ДКСИ пробил системата на НАТО . 13| 4844 |26.07.2010 Родители на война срещу министър Игнатов . 7| 5666 |23.07.2010 Игнатов: Тревожна е пропастта между образованост и неграмотност . 6| 4993 |22.07.2010 Цветкова: Стратегическата концепция на НАТО е и наша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads