Реклама / Ads
38| 5743 |12.01.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: До няколко дни разкриваме "къртици" в МВР

.
Цв. Цветанов
Там, оттам, откъдето излязоха тези материали, от хората, които пуснаха в общественото пространство разпечатките, може да се търси и авторство на подобни записи, съобщи вътрешният министър.
 

Изнесените стенограми на разговори между шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов, министри и депутати от ГЕРБ изместват важните теми от ежедневието. СРС-та се използват, когато има искане за предполагаемо тежко престъпление, обяви по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Не знаем кой е източникът на тези СРС-та. Може да има хипотеза - частни структури или мобилни оператори, поясни той и напомни за съпротивата на обществото при използването на т.нар. интерфейс. При положение, че правим специална комисия, каквато липсваше в миналото НС, ние им съдействаме, за да работят компетентно.

Там, оттам, откъдето излязоха тези материали, от хората, които пуснаха в общественото пространство разпечатките, може да се търси способност да го правят
, каза Цветанов и не отхвърли възможността за къртици и в МВР. Там обаче има политическа воля за борба с организираната престъпност. Министърът напомни за операция "Къртиците", но подчерта, че сега сам си чисти къщичката.

След няколко дни ще има реализация за служители на МВР, които са съпричастни към пристъпна дейност
. Групата е от 5 или повече човека, поясни Цветанов. Те щели да бъдат уволнени, добави той и каза, че правоохранителната система иска да се изчисти от подобни субекти, изградили комуникации с организираната престъпност. На въпрос за автора на този сценарий и дали това е Алексей Петров, Цветанов каза, че може да е той, заедно с още няколко души.

Отношенията ни с Ваньо Танов никога не са били по-различни от служебни; недейте да мислите, че в хода на разговорите няма различни мнения, но след обсъждане се обединяваме около една позиция и работим заедно, подчерта той. Всичко, което съм направил и говорил, се намира в съответните справки, а те се пращат на премиера, който ги резолюира и връща на съответния министър. Няма нездрава битка с митниците, има успехи, които са на държавата. Аз не приемам успеха на МВР като успех на ведомството, той е успех на държавата, каза Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6638 |11.01.2011 Цветанов: Някой целенасочено мъти водата . 25| 5133 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 29| 5034 |28.12.2010 Цветанов: Тройната коалиция не си е свършила работата . 43| 5435 |23.12.2010 Цветанов: Влизането в Шенген през 2011 е реалистично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads