Реклама / Ads
20| 4842 |23.11.2018 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Президентът го е страх да дойде в парламента

.
Цветан Цветанов
Президентът Румен Радев не е стъпвал в Парламента и не е имал нито едно обръщение към партиите представени в него. Той не може да свика дори консултативен съвет по национална сигурност, защото не може да гледа в очите нито министрите, нито някой от изпълнителната власт, тъй като открито се конфронтира с всички, които трябва да присъстват на такъв съвет.
 

Това заяви заместник председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната им група Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

"Не водя битки с никого. Румен Радев не е опонент на ГЕРБ. БСП трябва да се притесняват от него. Той явно е решил да прави политически проект и много бързо ще забрави хората, които го издигнаха. Към този момент действията на Корнелия Нинова и Румен Радев са координирани. Той ясно показа, че не е президент на всички българи, а е президент на БСП. Президентът явно го е страх да дойде в парламента. За 2 години управление не е направил нито едно обръщение към депутатите. Всички други президенти са правили поне по две такива обръщения годишно. Премиерът Бойко Борисов винаги е изпълнявал своите задължения към парламента. Той показва ясно своето уважение към Народното събрание. Относно навлизането в обратното движение, явно на семейство Радеви е позволено всичко. Тук говоря за спазването на Закона за движение по пътищата. Те могат да блъскат триколки на инвалиди, могат да навлизат в обратното движение. И вчера видяхме морала на президентската двойка, и как се разправят с един обикновен пътен полицай. Пак ще повторя, че Румен Радев не е опонент. Той трябва да разбере, че е част от институциите в държавата и трябва да участва във взимането на важни държавни решения, а не само да търси противоречието, скандалите и нападките", коментира Цветанов отношенията с президента Радев.

 

"Нямам никакви притеснения относно проверките на прокуратурата. По-коректно е според мен, да изчакаме проверките да приключат и тогава да коментираме. Чест прави на българските институции, че проверяват всички. Няма политически чадър над никой. Законът е един за всички. Днес Владислав Горанов обясни за апартамента си. Той е от кръстника му и няма нищо общо с братя Домусчиеви. Не се притеснявам, че се извършва проверка, не се притеснявам, че се проверяват политици. Това показва, че никой не е защитен, независимо на какъв пост е. Аз също съм минал по този път", заяви Цветан Цветанов по повод проверките на прокуратурата за апартамента на финансовия министър.

 

"Европейската комисия отпусна 160 млн. евро за охраната на границите ни. Днес приехме споразумението по Механизма за бежанците в Турция. Това е един вид отчетност на парите, които получаваме от Европейския съюз. Странно, но от БСП гласуваха против. ОП също гласуваха против, но не мога да кажа мотивите им. По всеки един закон, който не е част от управленската ни програма и коалиционното ни споразумение, може да имаме различия и да не гласуваме заедно. Това показва, че партиите ни са различни и всеки има право на свой избор и мнение", коментира Цветанов отношенията с Обединени патриоти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10491 |23.11.2018 Гарван Горанову... или как Цветанов защити Горанов за апартамента му . 13| 4505 |16.11.2018 Президентът: Каня Борисов да представи визията си за справяне с корупцията . 2| 4898 |13.11.2018 Президентът Радев се срещна със Стефан Данаилов . 16| 4505 |13.11.2018 Цветанов си изми ръцете с президента за протестите в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads