Реклама / Ads
12| 4975 |22.04.2015 НОВИНИ

Цветанов: Какви реформи, като не можем едни речни корита да изчистим

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Искрено вярвам, че Христовото Възкресение ни прави по-добри и по-отговорни, заяви в декларация от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за началото на новия политически сезон.
 
Законодателните действия, които ще предприемем от ГЕРБ, не биват да бъдат разглеждани извън една законова макрорамка. Целта ни е нормативна рамка, която да не позволява отстъпление от закона в бъдеще. В противен случай отиваме в сферата на непродуктивното говорене, подчерта той.

Недопустимо е да говорим за реформи, а да не можем да изчистим речните корита. Ето затова ще предприемем мерки за адекватна реакция, продължи Цветанов. Той е категоричен, че от ГЕРБ ще продължат работата си до край по закона за училищното и предучилищното образование. „Задачата ни е да довършим изоставеното от кабинета Орешарски“, отбеляза Цветан Цветанов.

Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор, изтъкна работата на ГЕРБ Цветанов. Той се похвали с постигнатото от правителството по отношение на контрабандата. „Борбата със сивия сектор дава своите добри резултати“, по думите му. Гарантирам, че ще подкрепим всички законодателни промени, които се борят със сивия сектор, каза още бившият вътрешен министър и добави: „Добрата социална политика е нещо друго. Имаме и тази насока“.

По темата сигурност ГЕРБ се заемат с битовата престъпност. „Ще подкрепим твърдо представената от правителството визия за съдебна реформа. Ще търсим политически и обществен консенсус“, обяви още Цветан Цветанов. Откакто България е член на ЕС, земеделието започна често да се разглежда като начин за спасение, по неговите думи.

Цветанов увери, че не са забравени и идеите за промени в здравеопазването. Във външнополитически план се намираме в сложна обстановка. Въпреки различните оценки ние сме единни по въпроса за национална сигурност, добави Цветанов.

Няма как да подмина и темата за бежанските потоци, каза той и допълни: „Не можем да имам траен икономически успех без институционален напредък“. Очакваме в парламента да доминира дух на разбирателство и консенсус. Няма да премълчаваме проблемите на обикновените хора. Ще вървим към законодателни инициативи. ГЕРБ винаги е поставял българския национален интерес на преден план, затова не приемаме неоснователни упреци, зарече се Цветанов.

Предстоят избори за местни органи на власт, това добър повод да дискутираме как да осигурим безпроблемното функциониране на местната власт. Предизборната кампания не трябва да се превръща в източник на напрежение, завърши декларацията Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4467 |03.04.2015 Цветанов: Стоим зад програмата на правосъдния министър за реформа . 22| 4797 |26.03.2015 Цветанов: Исканото извинение от Местан е стратегия на ДПС . 16| 4491 |25.03.2015 Цветанов: НСО да бъде девоенизирано е въпрос на дебат . 2| 4807 |21.03.2015 Цветанов: Местните избори няма да нарушат стабилността на коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads