Реклама / Ads
3| 4216 |14.01.2015 НОВИНИ

Цветанов: Стабилно управление е възможно и без ДПС

.
Цветан Цветанов
Изминалата година беше тежка за България. Това беше резултат от безпринципните действия на тройната коалиция между БСП, ДПС и "Атака", чиято единствена цел беше да унищожат ГЕРБ. Българските избиратели се оказаха мъдри и показаха червен картон на тази безпринципна коалиция. Това каза от парламентарната трибуна Цветан Цветанов, по време на първото пленарно заседание за 2015 година.
 
Цветанов прочете декларация, в която изрази приоритетите пред партията за новата година.

ГЕРБ беше изправен пред тежък избор за своето бъдеще и спасяването на България. Бойко Борисов показа политическа отговорност, която ще бъде пример за бъдещите поколения. Той направи редица компромиси и пое отговорност за управлението на държавата. Някои партии показаха политическа отговорност, други не и Борисов застана начело на правителство на малцинството, каза Цветанов.

В началото на новата 2015 година е важно да си вземем пример от грешките на 2014 година и да не ги допускаме. Избирателите не могат да бъдат лъгани и ние го показваме. Всяко едно управление на БСП завършва с тежка финансова криза, която трябва да бъде оправяна от десни правителства. Претенциите на БСП да задават някакъв тон в политическия живот са все по-малки. За ГЕРБ няма други успехи, освен успехите на България. Случаят с КТБ доказва това. Ние можехме да използваме тези средства за реформи и подобряване на живота, но управлението на БСП не ни разреши да направим това, продължи той. По думите му, стабилно управление в България е възможно и без участието на ДПС. Цветан Цветанов все пак подчерта, че е възможен компромис, диалог в условията на остро политическо противопоставяне.




Реформите са сред основните приоритети на ГЕРБ за новата парламентарна сесия. Съдебната реформа, реформата в МВР, реформата в Сметната палата са неща, които ГЕРБ ще отстояват твърдо. Социалната система, образованието и здравеопазването също остават стълб в парламентарната дейност на ГЕРБ, разкри той. Местните избори в края на 2015 година ще бъдат тест за всички нас. Реформата на Изборния кодекс също ще е сред основните ни приоритети. Задължителното гласуване става все по-актуално. Трябва да спрем и порочната практика за купуване на гласове. Призовавам всички парламентарни групи да загърбят тяснопартийните си приоритети и да работим за стабилността на България. Пожелавам на всички разум, търпение и толерантност, завърши Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4160 |13.01.2015 Цветанов: В управленската програма се припокриват целите с РБ, ПФ и АБВ . 15| 4518 |07.01.2015 Социолози: Управлението е смазано, а опозицията безсилна за предсрочни избори . 19| 5991 |06.01.2015 Хампарцумян: Банковата система е стабилна; ниските лихви говорят за стабилност . 57| 4804 |29.12.2014 Цветанов: Ще гоним пълен мандат на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads