Реклама / Ads
13| 22013 |04.06.2020 НОВИНИ

Уволниха медицинската сестра Мая Илиева и от Белодробната болница

.
Мая Илиева
Медицинската сестра-бунтарка Мая Илиева е уволнена и от Белодробната болница в София. За това съобщи самата тя във Фейсбук. Ето какво уточни:
 

Искам да ви разкажа една приказка за " непослушни", която се повтаря ...какво се случва с непокорните, НЕПРИМИРИМТЕ, неподкупните или с две думи тези с " големите усти ", които си позволяват да си отстояват правата. Ами обикновено им се казва, че са КОНФЛИКТНИ....Та, аз ОТНОВО се оказах най - конфликтният човек в болницата, където работех до вчера ( Белодробна болница Св. София). Да, до вчера, защото от днес съм ОТНОВО безработна.

 

Това за благодарност, че доброволно ( още преди да се знае за допълнителните бонуси) се съгласих да участвам в екипите за обгрижване на пациенти с Covib19. Докато част от моите колеги абдикираха кой с болничен, кой с категоричен отказ да обслужва такива пациенти, трети дори напуснаха и в болницата принудително се затвариха отделения.

 

При тази липса на кадри в системата, при липса НЕ, а при критичен минимум на медицински сестри в болницата и с риск за живота на пациентите вече бившия ми работодател реши да се отърве от мен, като просто един ден преди изтичане на изпитателния срок реши да ми прекрати договора. Изобщо НЕ е лично...нали?
Защо? Защото си позволих медийни изяви по отношение условията, при които работим, липсата на предпазни средства и намаленото работно време ( на 7ч).

 

Защото след официално запитване до МЗ и РЗИ от страна на Синдиката на българските медицински специалист статута на болницата беше променен, а именно: работа, като инфекциозно звено, което включва намаленото работно време, тъй като работехме САМО с Covid пациенти, но това доведе до много извънредни часове, които трябваше да ни бъдат заплатени БЕЗ удоволствие от директора на болницата. Защото това доведе до увеличаване на основните заплати и до сключване на застраховка живот за персонала.

 

Причината: устни оплаквания от колеги, че съм КОНФЛИКТНА. ( поне да бяха измислили нещо ново) Нищо написано нито от колеги, нито от пациенти. Напротив, когато колегите разбраха направиха подписка в моя подкрепа, дори пациентите, които обслужвах се включиха и написаха благодарствени писма ( по стечение на обстоятелствата бях пряк участник при интубацията на голяма част от тях и слава на Бога изпратих живи и здрави у дома).

 

Та...методите са едни и същи отстраняват се НЕУДОБНИТЕ с доноси от продажни колеги, които са готови на всичко за лична изгода. Добре, че онези другите с достойнството в тази болница ( за разлика от Токуда, където голяма част се подписаха на донос срещу мен) се оказаха много повече от удобните на шефа подлизурковци.
Благодаря ви от сърце за подкрепата. За мен беше удоволствие да работя с вас особено последните два месеца с най - страхотния екип: д-р Илиева, д-р Киркова, м.с Марияна Добринова, Люси ( вече се сетихте за троянския кон....нали?). Благодаря ви момичета от ОИЛ вие бяхте и оставате плътно зад мен и аз ще продължа борбата заради вас.


Мога да кажа, че за мен не беше изненада, но за вас г- н Пенев изненадите предстоят....
Мога да кажа също, че ако това да си търсиш правата и даваш гласност на неправдите означава да си конфликтен...значи аз съм такава дори на квадрат!
Ще ви кажа и друго:
Знам какво мога и знам, че двете ми ръце няма кой да вземе!
Знам също, че съвестта ми е чиста и спя спокойно!
Аз съм БУНТАР по душа!
НЕ ме е СТРАХ!
Това означава само едно...на прав път сме!
Продължаваме!

Р.S утре приказката ще продължи....

 

Мая Илиева, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 14390 |10.05.2020 Александър Деянов-Скилър: Лепнаха ми петно, но нямам какво да крия. Проблемът е, че съм брат на сестра ми . 8| 4421 |13.04.2020 Уволниха зам.-министъра на земеделието, избран от биопроизводителите . 15| 5161 |26.03.2020 Лъчезар Иванов: Сестра ми е с коронавирус /обновена/ . 3| 3743 |25.03.2020 Медсестра от болницата в Пловдив е с COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads