Реклама / Ads
48| 7893 |21.03.2013 НОВИНИ

Вигенин: Оставете прашките на Меликов, Константинов да си ходи

.
Кристиян Вигенин Източник: Булфото
Те са събрали и най-много негативи в общественото мнение. Ако някой се чувства засегнат, не бива да го прави за сметка на партията, зове евродепутатът, който щял да си остане такъв, а не да се кандидатира за българското НС.
 

В понеделник е заседанието на Националния съвет на БСП, когато ще бъдат определени водачите на листи, а седмица по-късно ще бъдат готови и целите листи, обяви по БТВ Кристиан Вигенин, евродепутат от БСП.

По повод оценката на Румен Петков, че БСП ще върви към изборна загуба, ако продължава по подобен начин с организацията и номинациите, Вигенин коментира, че тази оценка можело да е справедлива от гледна точка на Петков, но предсрочните избори принудили цялата партия да работи в сгъстени срокове. Водели се разговори с всеки един от досегашните депутати и лидери на листи, както и с потенциално нови хора, които ще ги оглавят. 

Важно за досегашните депутати било да дадат своите отчети; оценките вървели не само в тясното ръководство и Станишев, а и по региони. Точно сега няма нужда от подобни изявления и създаване на вътрешно напрежение, след няколко дни резултатът ще бъде ясен. Ако някой се чувства засегнат, не бива да го прави за сметка на партията, призова Вигенин.

Няколко лица в БСП винаги са били остриетата на партията, те са най-силно атакувани от опонентите и медиите. Те са събрали и най-много негативи в общественото мнение, което трябва да отчетем. Разбрахме сигнала на гражданите с протестите, те искат нови лица, обяви още Вигенин, но уточни, че БСП нямало да се хвърли да разчиства редиците само и само да влязат млади хора, а ще направи нужното, за да има хора с опит в следващия парламент, както и нови лица. 

Любен Корнезов, Петър Димитров, Бойко Великов заявиха, че няма да бъдат кандидати за народни представители. Част от тях може би се чувстват уморени, други са решили, че е време да се оттеглят. Ако в един момент някой направи крачка встрани, това не го вади от политиката, добави Вигенин.

Самият той щял да участва активно в кампанията, но не като кандидат за депутат, защото ще остане евродепутат.

Вигенин потвърди, че БСП ще настоява до дупка за оставка на проф. Михаил константинов, който е шеф на "Информационно обслужване". Последните избори през 2011 г. показаха, че манипулацията им е в основота на действията на ГЕРБ. Проф. константинов е бил част от този провал и трябва да си тръгне. Искаме честни избори, независими от партии.
водещите го попитаха дали и избориет през- 2009 г. са били манипулирани, щом тогава "Информационно обслужване" се е ръководело от Азер Меликов, изпратен там от централана на БСП. Освен това за Меликов имало доста пикантни информации за червени прашки, купони и тн., които не говорели за професионално отношение. Изнервен Вигенин отказа да коментира Меликов, защото това било преди време и вече никой не помнел такива слухове. Освен това тогава изборите били доказано местни, а не както през 2009 г. Константинов да си ходи, обобщи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5938 |21.11.2011 Синдикатите: Оставете Тотю; Дянков да си ходи! . 34| 6595 |24.05.2011 Президентът Първанов: Оставете езика на омразата! . 37| 6465 |08.05.2011 Кр. Вигенин: Външната политика на България е изключително слаба . 7| 13869 |25.09.2009 Прашките на Меликов станали партиен въпрос в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads