Реклама / Ads
11| 6600 |06.10.2010 НОВИНИ

ВМРО: "Атака" рекетира правителството

.
Политическо търгашество и опит за натиск върху правителството е демонстрацията на парламентарната група на „Атака” днес в Народното събрание с тениски с надпис от кампанията на ВМРО „Не на Турция в ЕС”.
 

Това се посочва в позиция на ВМРО. От партията питат къде беше Волен Сидеров преди два дни, когато турският министър-председател Ердоган беше на посещение в София. „Задаваме си въпроса дали днешната артистична проява не е продиктувана от елементарен опит за политически рекет по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството. Припомняме, че ВМРО и ТВ „СКАТ” три месеца събираха подписи и близо 330 хиляди души подкрепиха искането за референдум срещу турското членство в ЕС.

Предлагаме на „Атака” вместо с тениски да подкрепят каузата с реални политически действия. Само така тази партия може да докаже, че е искрена в своите ефектни политически жестове. Нека нейните народните представители убедят своите партньори от ГЕРБ първо да насрочат обсъждане на искането за референдум, както е по закон, и второ – да убедят управляващите да гласуват „за” провеждането на такъв референдум. И накрая, ясно да заявят на премира: Или референдум, или край на подкрепата за правителството”, се посочва още в позицията на ВМРО.

"В една злобничка и жалостива декларация ВМРО напада "Атака" заради изявлението на лидера Сидеров в Народното събрание днес", отвърнаха националистите. Изказването на Сидеров е наречено опит за рекет и търгашество, както и опит за натиск върху правителството. Не разбираме воплите на ВМРО, тъй натиска върху правителството от страна на "Атака" е следният: кабинетът да има позиция на национално достойнство по отношение на Анкара. Натискът на "Атака" спрямо кабинета е, да не избързва с подкрепа за Турция за нейното членство в ЕС.

Натискът на "Атака" спрямо кабината е, да не разпространява внушенията, че въпросът с тракийските имоти е решен и този натиск е реален, и този натиск ще продължи. Ако ВМРО е за членството на Турция в ЕС, нека да каже ясно, ако ВМРО е против това въпросът с тракийските имоти да бъде решен в полза на България, нека да каже ясно. Ако ВМРО е за поклони и теманета по посока на Анкара, без полза за България, нека да каже ясно. В противен случай, по-добре е просто да си замълчи.

Къде беше ВМРО, когато полицията на Станишев биеше с палки активистите на "Атака", които искаха да посрещнат Ердоган през 2008 г. и да му връчат искане за изплащане обезщетенията за тракийските българи, заявиха от "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6257 |16.09.2010 "Атака" отрече връзка с Недим Генджев . 1| 5705 |15.09.2010 Генджев заиграва с "Атака", превзема мюфтийства . 7| 4562 |04.09.2010 Рекетирали фирмата строител на Формула 1 у нас . 11| 6172 |16.08.2010 Нови рокади в правителството, сменят зам.-министър на финансите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads