Реклама / Ads
14| 5467 |13.08.2014 НОВИНИ

Захариева: Може да има режим на тока, ако системата не се промени

.
Екатерина Захариева
Ние сме кабинет, назначен от президента, ние сме специалисти, които можем да влезем от първия ден в съответните ведомства и да заработим веднага за държавата, обясни по НТВ вицепремиерът Екатерина Захариева.
 
Кадрите в системата все са били на някого; това са експерти от години в системата. Аз самата съм започнала работа в системата на околната среда и водите от 2003 г., т.е. при доста правителства, посочи Захариева.

Шефът на енергийния регулатор доскоро говореше различни неща, каза тя по повод цените на тока. И изрази притеснение, че ако нещата останат такива както до момента, не се знае докога системата ще издържи. За да стигне токът до домовете ни, мрежата трябва да издържи. Регулаторът заявил, че нямало как токът да не се увеличи. Нека той се държи професионално, призова Захариева. Трябва там да застанат експерти и професионалисти, а не назначени от някого, защото са удобни. Тя отчете, че очевидно цената на тока е била задържана умишлено. Този орган трябва да бъде оставен да регулира и определя професионално, надпартийно работата си. Захариева поиска законови промени, така че да не бъдат подлагани тези хора на смени и натиск. Защото преди се говорело, че имало резерви в системата, че цената не трябвало да се увеличава, а сега обратното.

Режим на тока може да има само, ако системата остане така както я заварваме, каза Захариева. Предприемането на спешни и незабавни стъпки това да не се случи е наложително, поиска тя.

13-те милиона лв за нисколихвено кредитиране в КТБ не се знае кога ще бъдат отблокирани. Парите на хората обаче са в размер на 500 милиона и ще бъдат отблокирани, каза Захариева, която се срещнала вчера с квесторите на КТБ. Само БНБ може да каже кога ще стане това. След средата на октомври ще се вземе решение, заяви тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5369 |12.08.2014 Екатерина Захариева: Възстановяват парите по ОП „Регионално развитие” . 11| 4866 |12.08.2014 Ерменков: Режим на тока-не; увеличение-да! . 46| 6437 |12.08.2014 Дончева: И да си нарисуват лидер в БСП, нищо не може да ги спаси . 8| 5221 |11.08.2014 ДКЕВР: Няма да има режим на тока, но ще поскъпне от 1 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads