Реклама / Ads
1| 4288 |09.03.2010 НОВИНИ

Заорахме в мартенския сняг

.
Отново населени места са без ток, закъсаха автомобили, улиците останаха непочистени.
 

62 населени места в страната са без ток, а обстановката в страната навсякъде е усложнена заради обилния снеговалеж. „Гражданска защита” към МВР през нощта е помогала на над 200 аварирали автомобила и на 250 души, както и на 4 линейки с две родилки, румънски автомобил с туристи.

Пътищата са проходими при зимни условия, което налага шофиране с повишено внимание и съобразена скорост.
Сняг вали в цялата страна. На АМ „Тракия" пътната настилка е мокра и заснежена. Затворен и в двете посоки е участъкът Бургас- Карнобат. Движението е отклонено по стария път.

На АМ „Хемус" пътната настилка е мокра и заснежена. Поради снеговалеж е намалена видимостта от 50 до 200 метра в област Сливен, Шумен, Варна, Разград и Плевен. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС-та: всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско, областите Смолян, Добрич, Кърджали, Ардино, по пътя Любимец - Изворово, в общините Харманли и Тополовград.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през област Кърджали, по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Кърджали - Ардино, по пътя Монтана - Враца, Тополовград - Харманли и Кюстендил - Перник.
Временно затворени поради снегонавявания са пътищата Нова Загора - Петолъчката, Аксаково - Кичево, Шипка - Бузлуджа; в област Ямбол - пътищата в районите на село Калчево, село Победа, Тамарино, Чарган, Стралджа, Първенец и пътя Русе - Бяла. Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлинския проход поради свлачище, по пътя Арковна - Партизани и Бургас - Малко Търново.

В София колите на градския транспорт се движат със закъснения между 10 и 20 минути. От Столична община увериха, че цяла нощ е чистено, но по свидетелства на граждани и водачи от градския транспорт, това не е така.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7749 |08.03.2010 И пак сняг и хаос в снежна София . 1| 4276 |06.03.2010 Предпролетен сняг и кучешки студ в понеделник . 11| 5417 |08.02.2010 Сняг до уши; затварят софийския център . 0| 5232 |07.02.2010 Сняг затрудни движението по Дунав мост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads