Реклама / Ads
0| 6849 |23.05.2014 АКТУАЛНО

29 победители в Цветната олимпиада във Велико Търново

.
В навечерието на Деня на славянската писменост и култура – 24 май бяха отличени умните и можещи деца на Област Велико Търново в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“.
 

 

В Голямата зала на Община Велико Търново се събраха родители, учители и деца. А усмивките и доброто им настроение предизвикаха гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо и любимките на младежите Маги Джанаварова и Сантра, които връчиха грамоти на децата и ги поздравиха за успеха в съревнованието. Те раздадоха и купите в състезанието на училищата с най-добри резултати:

I ПМГ „Васил Друмев“

II ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“,

III Старопрестолна гимназия по икономика

 

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти!“ пък удостои с плакет за насърчаване на добрите практики в училище и извънкласните дейности - СОУ „Вичо Грънчаров“ – гр. Горна Оряховица и поздрави всички участници.

 

Победителите бяха наградени и лично поздравени и от г-н Ганчо Камбуров, зам.-кмет на Община Велико Търново, предствител на ръководството на РИО Велико Търново, г-н Събин Събев, президент на Lions club, г-жа Нели Стойчева, директор на читалище „Искра“, д-р Иван Александров, директор на Народна библиотека „П.Р.Славейков“, д-р Маргарита Григорова, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, доц. Галина Богданова, Институт по математика и информатика към БАН, г-н Веселин Василев, директор на Куклен театър „Весел“, г-н Генади Делин, представител на верига магазини „Технополис“, г-н Йордан Морчев, представител на издателство „Просвета“.

 

Артистичните деца на Велико Търново на свой ред също поздравиха връстниците си и всички гости със страхотни изпълнения на песни и танци.

 

Олимпиадата се проведе  в рамките на една седмица и в нея се включиха стотици ученици от 5 училища в областта – ПМГ „Васил Друмев“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Старопрестолна гимназия по икономика, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, СОУ „Вичо Грънчаров“ – гр. Горна Оряховица.

 

Цветната олимпиада в областта се проведе с подкрепата на Община Велико Търново, РИО – Велико Търново, издателство „Просвета“, верига специализирани магазини за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“ .

 

Целта на инициативата е да се мотивират учениците (VIII - XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии.  След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определя областните победители. 

 

Досега Цветната олимпиада е провеждана в множество области в цялата страна. А на 9 юни ще се състои национален онлайн кръг между победителите на регионално ниво, на 16 юни – вторият етап на националния кръг в София, а на 17 юни - церемония за награждаване на националните победители, т.нар. отбори на „България си ти!“ по различните дисциплини. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6226 |19.05.2014 Бобо, Сантра и Маги Джанаварова награждават победителите в „Цветната олимпиада“ . 16| 7285 |18.02.2014 Западът не пести забележки за Олимпиадата в Сочи . 0| 7448 |23.01.2014 27 победители в Цветната олимпиада в Кърджали . 0| 6356 |13.12.2013 Награждаване на победителите в „Цветна олимпиада“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads