Реклама / Ads
13| 12696 |17.02.2020 АКТУАЛНО

Адв. Людмил Рангелов: Божков е взел лиценз през декември за дейността, в която го обвиняват

.
Адв. Людмил Рангелов Източник: БГНЕС
”Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември 2019 г. бизнесменът ВасилБожков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов.
 

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

 

Адвокат Рангелов заяви още пред On Air, че може само да се предполага дали Божков е имал предварителна информация. Действията на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност, oбясни юристът.

 

По думите му цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

"Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице", поясни Людмил Рангелов.

 

Относно информациите, че Божков е потърсил помощ от Русия за освобождаването си от ареста, българският юрист смята, че това са "хипотези и предположения".

"След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било", припомни адвокат Рангелов.

 

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

 

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

 

По информация на прокуратурата от 13 февруари 2020 г. все още се прави преводът на молбата за екстрадицията на Васил Божков, която надвишава 200 страници.

Към тази дата обвиненията на Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние.

 

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 23885 |03.02.2020 Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи . 35| 23944 |30.01.2020 Васил Божков: Живеем във времето на Гьобелс. На Балканите съм, не мисля да се върна . 0| 7724 |24.01.2018 Психологът Елка Божкова пред ”Фрог”: Законът трябва да се изправи срещу агресията при децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads