Реклама / Ads
4| 6516 |17.10.2013 АКТУАЛНО

Белите якички срещу белите дробове

.
Иво Инджев Източник: Булфото
Пушенето вреди само на хората. За депутатите, избрани с хазартната бюлетина, е полезно. Ето защо те се борят упорито за правото си да им дишаме пушилката в препускането към миналото, което гарантира финансовото им бъдеще.
 

Череп и Костов (за баланс) трябва да слагат на кутиите с цигари.

Череп, който символизира ползата от цигарите и Костов, който олицетворява вредата (от борбата срещу Черепа) .

Череп има, Костов нема - това е белег за прогрес в парламента, който пак изрови лулата на войната в полза на животворния за всеки български собственик на казино дим.

Вредата от непушенето е доказана единствено в България, защото причинява рак на българския парламент- кара го да се движи рачешката.

Лишаването от цигарен дим води до задушаване на пуританите - т. е. на онези с пурите в казината, за които почервенелият (не само от напъване да услужи) напоследък лобист Мартин Захариев чореполюбиво се застъпи в едно телевизионно интервю, защитавайки конституционното им право да пушат пури с уискито (докато разиграват България).

В тази рулетка печалбата е гарантирана при залагането и на червено в ляво, и при атакуването с пачки на черното в крайно ляво- ситуацията с лобирането чрез БСП и „Атака" е „win-win" („выгрыш-выгрыш").

Рулетката е руска само за губещите непушучи, докато за светските босове с пурите печалбата е съветска по своята необятност.

Булгартъпак е онзи, който си мисли, че беше случайно преминаването на най-трудно продаваемия български държавен монопол Булгартабак в руски ръце, когато руската външнотърговска банка го придоби с лекота миналата година при управлението на ГЕРБ-ДПС удържаха фронта на съпротивата срещу продажбата близо четвърт, докато най-после дойдоха братушките (на Бойко Борисов).

Капиталите отиват там, където има благоприятна среда за тях и пристигането на руските освободители от българския държавен монопол доказа тази максима.

Много са яки белите якички в схватката с белите дробове, срещу които се борят червените в защита на социално силните.

Коментар на Иво Инджев,
ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7463 |17.10.2013 Отношенията със София- пак условие за Македония към ЕС . 13| 6330 |16.10.2013 Според Гърция Македония не съществува . 0| 5819 |15.10.2013 Отбелязваме деня на белия бастун . 4| 15225 |11.10.2013 Край на криеницата във Фейсбук – всички наяве!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads