Реклама / Ads
21| 10467 |07.08.2014 АКТУАЛНО

М. Христов за Фрог:2-3 млрд са кражбите от ДДС, 3 млрд. от злато, 1,5 млрд- от акцизи

.
Служебното правителство може да разнищи далаверата със Седми блок на АЕЦ "Козлодуй", да спре кражбата на милиарди от ДДС,акцизи и злато от мафиоти и свързаните с тях политически шмекери, да удари монополите и големите търговски вериги. Тези и други конкретни стъпки за успех на кабинета "Близнашки" очерта независимият депутат от 40-о Народно събрание, неуморим борец против корупцията и преподавател в Техническия университет Минчо Христов.
 

Всяко правителство,включително и това, ако иска може да свърши страшно много неща.И за три и за месец може да  свършат много.Например да се решат проблемите на спешната медицинска помощ и липсата на лекарства, защото има хора, които буквално умират. Ситуацията е ужасяваща и с липсата на линейки, и с липсата на такава помощ в цели райони на България. Ето това може да се реши.Второто, което може да направи, е да проведе кампания с няколко антикорупционни мерки. като например да се изкарат тайните протоколи от предишното правителство и да се види какво е решавал кабинетът в последните си дни. Да публикува документите около изключително съмнителната история с новия реактор на АЕЦ "Козлодуй" и колко ще струва на българските данакоплатци.Несъмнено това е далавера, за което говори и невероятното бързане около сделката.И виновните лица да носят отговорност. В наказателния кодекс има достатъчно членове, по които могат да бъдат подведени бивши министри, заради това, което са направили.Могат да бъдат взети мерки по отношение на КТБ и банковата система, да се видят списъците с големите кредитополучатели и необезпечените кредити.За съжаление от 2005 г. аз настоявам да се върне в наказателния кодекс наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити, но не ме чу нито тогавашният премиер Станишев, нито после Бойко Борисов, нито Орешарски.С последния водехме една сериозна дискусия, още като беше министърна финансите по отношение тази наказателна отговорност и виждате, че се оказах прав.Това е едно от нещата, с които трябва да се занимае това служебно правителство, а всъщност това да е и първият закон, който трябва да гласува следващият парламент.Престъпниците да бъдат вкарани в затвора с пълна конфискация на тяхното имущество.Всъщност тези ппредложения стоят в деловодството на парламента от 2005 г., но не се намери нито един депутат, нито една политическа сила, които да подкрепят тази разумна идея, каза бившият депутат.

Приказките, че този министър председател е комунист, онзи соросоид, третия е гербер са глупости.С тях се отклонява вниманието от основното- големите кражби в държавата.Ето и няколко важни цифри за вашите читатели.Лъжа е, че България е бедна държава.От ДДС шепа мафиоти на най-високо ниво, като се започне от парламент и правителство, печелят между 2-3 млрд. годишно.Това е ДДС от бабата и дядото на село, които си купуват хляб и кофички мляко, билет за автобуса, вода и ток.Не е проблем част от тези кражби това правителство да ги прекрати.Зависи от вътрешния министър, от шефа на ДАНС. Просто да започнат проверки, да се хванат тези бандити, да се разкрият техните политически връзки. Ако трябва да се организират серия от шумни процеси като в Италия.И бандитите, които крадат, да бъдат вкарани в затвора.Това е конкретна стъпка, която може да се направи.От акцизи се крадат по 1,5 млрд. всяка година.Казвам го като бивш заместник председател на Комисията за борба с корупцията в парламента.От българското злато се крадат над 3 млрд. годишно от една канадска или не знайно каква фирма. Краде се здраво и аз съм изваждал документи от трибуната на Народното събрание, но никой не си мърда пръста за това, като е на власт.ЕРП-тата бяха хванати как крадат, 820 млн. доказани кражби, за недоказаните да не говорим.Излезе и доклад от ДКВР и какво стана с отнемането на лиценза на тези шмекери.Ето и това може да се задейства от кабинета "Близнашки", стига да има политическа воля.Ако не започнат да действат първите две-три седмици от мандата,просто нищо няма да направят, смята Минчев.

Нямам желание да коментирам реформаторския блок.За мен случващото се в него след изявленията на Радан Кънев са едни партийни крамоли, които не са от обществен интерес.За мен е важно, повтарям, да бъдат хванати престъпниците, които крадат в банковата сфера, в големите монополи. Само големите търговски вериги изнасят на месец по 700 млн. лв. от България. Представете си за какво става дума. Аз не доумявам защо тези вериги в собствените си страни имат по-ниски цени на много продукти, отколкото в бедна България.За мен това също е основен проблем- да бъдат ударени мотополите и бъдат хванати крадците, свързани с тях. А крамолите в Реформаторския блок са просто безинтересни за голяма част от българското общество, коментира Минчо Христов.

Винаги съм бил независим и мисля да се остана такъв.Важното е да се казват нещата такива, каквито са.Колкото по-малко човек робува на партийна дисциплина, толкова по-добре.Не е въпросът Минчо Христов дали е в парламента, въпросът е една група от независими политици да влязат, а не партийни послушковци, на които се нагледахме.Какво означава цялата група на БСП да гласува за Делян Пеевски, след което да започнат да се извиняват и казват, че са били против.Това е лицемерие, невероятна мижитурщина,срамно партийно слагачество, на което трябва да се сложи край.Ето такива нямат място в парламента, убеден е независимият Христов.

Има добри неща в новосъздадения "Патриотичен съюз".Но моята забележка и към тях е, че едно време бяха за безпрекословно премахване на партийните субсидии, но след като започнаха да ги получават млъкнаха и партийните субсидии станаха необходими.Мисля, че човек трябва да е последователен.Въпросът за партийните субсидии е много важен.България е най-бедната страна в Европа, дори и от Албания по официални данни, а в същото време имаме най-високата партийна субсидия в света. Това наглост и безочие от страната на всички политически партии в парламента и няколко извън него, които ги получават.Призовавам нормалните български граждани да изведат този въпрос на праден план на следващите избори и игнорират тези политически шмекери, които са излапали досега около половин милиард за последните десетина-петнадесет години. Нека тази сума да я знаят вашите читатели. В същото време не могат да се намерят 60 млн- лв. да се престурктурира Спешната медицинска помощ на национално ниво.Това е престъпление, и тези т.н. политици, аз ги наричам директно подлеци и безсрамници, трябва да отговарят. И аз съм сигурен, че на предстоящите избори ще се създаде нещо ново, което да хвърли камък в блатото и се постави този въпрос, категоричен е доцентът.

Доц. Минчо Христов е преподавател в Техническия университет. Магистър по история от Хаванския университет, специализира и преподава в Университета на Сао Пауло, Колумбийския университет, Института за изследване на сигурността, Париж. Автор на десетки научни публикации и две книги в областта на международните отношения, националната сигурност, борбата с корупцията. Независим депутат и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията в 40 Народно събрание. Вносител на повече от 100 закона – за отзоваване на депутатите и отмяна на техния имунитет, премахване на доплащането в болниците и ДДС върху лекарствата, ревизия на приватизационните сделки, премахване на партийната субсидия и пренасочването й за здравеопазване. Водещ на предаването „Премълчани истини” по телевизия Евроком.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6136 |02.10.2013 През 2050 г. ставаме 9,7 млрд. на Земята . 94| 15954 |29.02.2012 Унищожили досиетата на 120 кредитни милионери, „усвоили” $2 млрд . 26| 7608 |08.12.2011 За 20 г. 1 млрд. лева потънали в касите на синдикатите . 47| 7042 |23.08.2011 Да бъдем реалисти - Румен Христов ще е президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads