Реклама / Ads
4| 4521 |16.12.2015 АКТУАЛНО

Янаки Стоилов: Реформаторите са полууправляващи

.
Янаки Стоилов
Реформаторският блок трябваше да бъде съуправляващ, а той в момента е просто полууправляващ. Просто, защото в момента една част от тях са плътно до властта, а друга, участвайки във властта, опитват да се разграничат от нея. Това каза пред bTV Янаки Стоилов от БСП.
 
Според депутатът ДСБ продължава да е критична част от управлението в момента, а не опозиция.

Как така уж са в опозиция, а техните представители продължават да участват в управлението. За мен нещата ще станат сериозни, когато хора от ДСБ почнат да подават групово оставки, попита той. По думите му около Петър Москов и оставката му като заместник-председател на ДСБ  се вдига само шум.

ДСБ са критична част от управляващите, а не опозиция, каза още Стоилов и попита как техните представители в изпълнителната власт, от които те не са се разграничили, продължават да участват в управлението на централно и на регионално ниво.

Малко хора тръгнаха след Радан Кънев, защото властта е по-сладка от това да бъдеш в опозиция, особено в страна като България където властта не носи достатъчно отговорности, а носи повече облаги.

Янаки Стоилов съобщи, че БСП ще гласува против конституционните промени днес.

„Какви са целите на тази прословута съдебна реформа – те би трябвало да са рязко намаляване на диктуваните и купените съдебни актове. Това означава да не бъдат под давление на политически фактори и да не бъдат в обслужване на частни и корпоративни интереси.

Тръгвайки от случая Янева – тя беше избрана от този висш съдебен съвет. На този ВСС за много от решенията влияе ГЕРБ, специално за това решение чрез Цветанов, и сега тези хора ни казват, че отново със своите действия те ще направят съдебната система различна. Този процес тръгна по инициатива на РБ и на ГЕРБ, но видяхме в процеса на обсъждането и гласуването на промените, противопоставянето между две групи, свързани с управляващите кой да използва механизмите за преразпределение на икономическа и политическа власт чрез съдебната система.

Това е битка на две групи, които не са само институционални, те са икономически, политически, дори в някаква степен тук се проявяват и вътрешни, и външни влияния, и това в момента ние наблюдаваме на финала на прословутия исторически компромис.

Христо Иванов подаде оставка, защото групата на ГЕРБ, на ДПС на главния прокурор надделя над този на реформаторския блок, министъра на правосъдието и част от магистратските, съдебните кръгове – това е във видимия план”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5999 |10.03.2015 Янаки Стоилов сравни министър Горанов с Мария-Антоанета . 26| 6437 |21.02.2015 Реформаторите: Гафът на министър Горанов раздруса коалицията . 13| 9297 |01.11.2014 Реформаторите се целят в 4 министерства . 54| 8540 |16.10.2014 Е. Сугарев: Реформаторите да се вземат в ръце, сметката им е крива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads