Реклама / Ads
146| 11879 |10.03.2013 АКТУАЛНО

Янко Петров за Frognews: Ще се боря срещу целия държавен апарат

.
Янко Петров
Централна гара, трети национален протест против монополите в страната. 31-годишният Янко Петров вече е професионален протестиращ. Известен е още от първите бунтове, които тръгнаха срещу високите цени на горивата и мобилните оператори. Докато протестира, той отговори на няколко въпроса за Frognews.bg
 

Интервю на Росен Георгиев


- Срещу какво още възнамерявате да се борите и нататък?

- Срещу целия държавен апарат. В момента начело на държавата трябва да застане президентът, трябва да бъде човекът, който да понесе политическата отговорност. Искаме да се промени изборният кодекс, така че хората да имат лесен достъп до управлението чрез  „мажоритарния вот“ на всеки един български гражданин.

- Имате ли контакти с някакви партии?

- Дистанциран съм от всякакъв вид партии, нямам връзка с Алексей Петров.

- Какво е бъдещето на България?

- Бъдещето на страната се крие в честните избори, на които ще бъдат излъчени граждани по райони с много ясни правила, които ще дадат на обикновения гражданин достъп до управлението на страната. Всеки един гражданин трябва да бъде равен на останалите, както е по конституция.

- Какво мислите за оставката на правителството?

- Оставката не реши никакви проблеми само затвърдиха позициите на монополите Журналистите трябва да запитат управляващите дали имат морал.

Хронология на протеста днес:


След разходка из центъра на София с начало от сградата на министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) шествието се пренесе пред Президенството, откъдето протестиращите се насочиха към Централна гара, където поискаха да спре ограбването на БДЖ. Възгласи „БДЖ не се продава, нито подарява“ огласиха пространството. Протестиращите  блокираха движението на железниците. По-късно ги прогониха под заплаха, че ще бъдат арестувани, но водачите на протеста се върнаха отново, за да спасят неколцина, спрени от полицията.




След това шествието се насочи отново към Президентството
, където протестиращите дадоха на президента 2 седмици да сформира екип, който да изпълни исканията им. Един от лидерите на протеста Янко Петров отново потвърди исканията на хората по площада, банките, водата, топлофикация, енергетиката, полезните изкопаеми да се върнат на хората, а всички монополи да бъдат премахнати. Той призова и за промени в здравеопазването. Протестиращите поискаха от депутатите да приемат и национална доктрина. 

 

Петров призова всички протестиращи да се съберат отново на 12 март пред сградата на парламента заедно със лопатки и метли, за да покажат какво мислят за управляващит елит.

текст и снимки: Росен Георгиев 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 13538 |13.01.2013 Само за Frognews: Трaвмaтичните белези на мaкeдoнскaтa (не)примиримост . 14| 20058 |10.05.2012 Елена Петрова: Майната им на клюкарите! . 8| 17877 |16.04.2012 Лечението на Стилян Петров – кауза на англичаните . 19| 6926 |27.03.2012 Дянков в САЩ, Добрев в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads