Реклама / Ads
11| 7854 |12.10.2014 АКТУАЛНО

Р. Йорданов: Борисов е обидчив, Миков-нерешителен, Местан-несамостоятелен

.
Kриминалният психолог Росен Йорданов
В България нещата малко провинциално се случват – доброто е, че знаем, че пак ще живеем заедно, а лошото – че си казваме „аз те знам какъв си, ти ли ще ми кажеш на мене”.
 
Бившият директор на Института по психология на МВР Росен Йорданов направи пред бТВ своеобразни профили на политическите лидери, които тази седмица ще седнат на масата за преговори в търсене на формула за новото правителство.

Бойко Борисов е изненадващо гъвкав, това му е положителната черта, има възможност да бъде комбинативен, показа го многократно като човек, който е в състояние да сменя решенията си открито. Отрицателната му черта е, че е обидчив, има доза нарцисизъм, лесно може да бъде засегнато егото му и това много се експлоатира от неговите опоненти.

Като положителен аспект на характера на Михаил Миков, Росен Йорданов отличи доброто му чувство за хумор, но е изненадващо нерешителен, което би било проблем. Той демонстрира една твърда решителност, зад която се крие голяма несигурност.

Лютви Местан го впечатлява положително със самоконтрола, което подсилва и неговия образ пред избирателите му. В отрицателно отношение той остава впечатление за несамостоятелност. Така по време на преговори той остава впечатление за добър контакт със събеседниците си, но сякаш същността му липсва.

Реформаторския блок се отличава с две основни групи, едната от които е по-превъзбудена. Това не е задължително отрицателно, когато има емоция е по-автентично държанието, но тя трябва да е умерена, защото иначе остава впечатление за неуравновесеност. Съветът на Йорданов към РБ е да показват автентичност, но не и инфантилност в емоциите си, тъй като в момента превъзбудеността им е видима.

Относно Патриотичния фронт и лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов Йорданов коментира, че излъчват патриархална солидност и добронамереност, което помага за добър контакт и дебат. Симеонов обаче оставя впечатление на нарцистична личност също като Борисов, което може да му попречи, тъй като лесно се засяга.

Николай Бареков – медийният образ, който си създаде е много пъстър, което внася нерешителност. Иначе има много положително излъчване, по детски емоционален, но лъжата наднича над всичко. Трудно ще спечели доверието на партньорите си.

Относно Волен Сидеров – Йорданов смята, че е добър театрален актьор, плод на безспорния му интелект. Проблемът му е все по-нарастващата дистанция между самомнението на Волен Сидеров и реалността, поради което му се налага да е все по-тежък в публичните си позиции. При него меки преговори няма как да се случат.

Георги Първанов е сходен с образа на Миков, изглежда обран, солиден, не с толкова чувство за хумор, но излъчва една лукавост.

Авангардът от три дами, който излъчи Борисов, според Йорданов е добър ход. След създалата се нетърпимост между лидерите, тези дами имат репутацията на положителни и стабилни за преговори.

Понякога позициите на две партии може да са различни, но това не означава, че са противоположни. Ще се окаже, че противоположните идеи между ГЕРБ и БСП са много малко, хубаво е от тях да се започне и по такъв начин да се отключат преговорите, предположи Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 8747 |06.10.2014 Бареков преживя катарзис, залюби опонентите си Борисов, Сидеров и Местан . 62| 7506 |05.10.2014 Борисов: Най-тежкият сценарий ще е избори преди Коледа . 55| 10346 |13.08.2014 М. Марковски: Борисов съди и Йордан Цонев-нарекъл го мутра . 35| 6683 |01.07.2014 Радан Кънев: Борисов и Бареков играят сценки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads