Реклама / Ads
11| 10540 |13.04.2019 АКТУАЛНО

Румен Ненков сряза Данаил Кирилов за морала в пазарните отношения

.
Румен Ненков
По думите бившия конституционен съдия в пазарната икономика има много морал и той се съдържа в правовата държава. „Ако пазарните субекти не са подчинени на законите, ние се връщаме в комунизма, защото едни ще имат привилегията да не спазват законите и да имат по-голяма начална скорост”, посочи Ненков. Така той изказа обратно мнение на това на правосъдния министър Данаил Кирилов.
 

"Винаги се говори за това морално и справедливо ли е- ако говорим за пазарност, то там няма морал, има обективност и съгласие на две страни, които постигат търсения от тях интерес...", заяви по-рано новият правосъден министър.

 

Ненков подчерта, че е законно да изповядаш сделка на данъчна оценка, но законът изисква тази цена, която се обявява в нотариалния акт, на която се сключва договорът и върху която се заплащат данъци и такси, трябва да бъде реалната и истинската. „Ако се установи, че в определен случай в нотариалния акт е записана една цена, а фактически са броени под масата и други пари, това е нарушение на закона. Смятам, че това трудно ще се установи, защото всеки ще твърди, че сделката е изповядана на цената, която е посочена в нотариалния акт”, коментира бившият конституционен съдия.

 

Ненков коментира и зависимостта на ръководителите  в съдебната власт от политиците: „В целия свят е така. Това е политически процес. Висшите ръководители в съдебната власт се избират с участието на политиците”, подчерта Ненков.

 

Той посочи, че Лозан Панов е бил сред предложените от него трима съдии за шеф на Върховния касационен съд. Когато Ненков е бил член на Конституционния съд сегашният главен прокурор Сотир Цацаров го е попитал дали не иска да се кандидатира за шеф на ВКС. Румен Ненков е отказал, но е предложил три имена, едното от които е било на Лозан Панов.

 

„По какъв начин са осъществявани следващите контакти с Лозан Панов, как е разговаряно… Аз твърдя, че не е минало без разговори с представители на политически партии”, каза Ненков.

 

Той предположи, че Панов е разговарял с ръководителите на водещите партии, включително и с министър-председателя. „В това няма нищо лошо”, коментира Ненков.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5076 |08.04.2019 Румен Радев свиква КСНС заради корупцията . 5| 5403 |19.02.2019 Румен Христов за Фрог: Промените в изборния кодекс са отстъпление от демократичните завоевания . 16| 27875 |13.08.2018 Крие ли МВР истината за смъртта на Румен Андреев; синът му се оказа човек на Пеевски . 18| 7579 |06.05.2018 Румен Радев: Българите трябва да осъзнаем, че свободата се обезпечава със сила и доблест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads