Реклама / Ads
18| 6733 |15.10.2014 АКТУАЛНО

М. Спасов: Колосите Борисов и Пеевски ще направят стабилно правителство

.
Минчо Спасов
Аз съм оптимист, че ще имаме стабилно правителство, но не заради реформаторите и Патриотичния фронт. Има два колоса - Борисов и Пеевски и кой ще легне върху тях - реформаторите или патриотите, няма значение.Това заяви в "Още от деня" Минчо Спасов, бивш председател на вътрешната комисия в НС.
 
Сътрудничеството между двата колоса вървеше в порядък. Всеки герберски град  е пълен с бутки на "Лафка". Това е икономическо изражение в политиката. Помните ли как в Банкя се назначаваха прокурорите. Помните ли как Пеевски 40 пъти бе ходил при Цветанов и там заедно с Цацаров произведоха заедно заместник- главен прокурор. И всичко пак ще се случи, аргументира твърдението си  Минчо Спасов.

Моят оптимизъм е от това, че участниците в политическия живот започнаха да разчитат знаците, които им дадоха българските граждани. Веднъж с протести и втори път с вота, който каза, че сме по-малко гласувалите и искаме друг тип управление. Ако имаме пак същото управление - задкулисие и формулата "Кой?", хората пак ще излязат на улицата.  Това пък бе мнението на Екатерина Михайлова, която също участва в предаването.

Само Велико народно събрание може да пипа сериозно съдебната система, каза Спасов. Но може да стане и без ВНС, като бъде попитан Конституционния съд по подходящ начин. При добро желание и политическа воля това може да стане и от обикновено народно събрание, бе пък мнението  на Ектатерина Михайлова.

Прокуратурата слугува на управляващите. Политиците се подиграват с правосъдната система. Прокуратурата трябва да е в изпълнителната власт, за да подлежи поне на парламентарен контрол,  каза накрая Минчо Спасов.

Народният представител не трябва да има имунитет, посочи Михайлова. Трябва да има имунитет за тежки политически преследвания, но трябва да има и срам, категоричен бе Спасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7854 |12.10.2014 Р. Йорданов: Борисов е обидчив, Миков-нерешителен, Местан-несамостоятелен . 58| 8746 |06.10.2014 Бареков преживя катарзис, залюби опонентите си Борисов, Сидеров и Местан . 62| 7506 |05.10.2014 Борисов: Най-тежкият сценарий ще е избори преди Коледа . 55| 10346 |13.08.2014 М. Марковски: Борисов съди и Йордан Цонев-нарекъл го мутра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads