Реклама / Ads
8| 8056 |09.12.2010 МИСТЕРИИ

Плутон покровителства Октопода в България

.
Преврат, революция или намеса отвън спасяват държавата.
 

Силва Дончева

Ако трябва да се направи прогноза как ще се развива в България борбата с престъпността и в частност с организираната престъпност, за съжаление трябва да се признае, че такава борба никога не е осъществявана. Така че няма и как да се развива в посока, различна от сегашната. В България няма борба с организираната или с каквато и да е друга престъпност. Има видима симбиоза под формата на неводещи доникъде действия на държавни служби срещу други престъпни организации. Казано с една дума: В астрологията има един уникален факт, малко известен на повечето хора. От гледна точка на звездните влияния няма разлика между службите за сигурност, разузнаване и борба с престъпността и самия криминален контингент. Съзвездието, а съответно и влиянията, които ги определят, са едни и същи. Те идват единствено и само от района на Скорпион. Затова и принципите, методите, средствата за действие и на едните, и другите организации са еднакви: потайност, прикритост, измамност, коварство, жестокост, надмен¬ност, незаинтересованост към обикновения човек и огромна наглост. С това се отличават и престъпниците, това обаче за съжаление са характерните черти и на полицията, и на тайните служби и особено на най-елитните части от тях. Разлика просто няма. Демоните са едни и същи и от двете страни. И от двете си позиции:службите и престъпниците, невидими политически и икономически субекти охраняват, структурират и поддържат в определените необходими рамки престъпните сфери в обществото. Промяната на 10 ноември се случи под знака на Скорпион. Ужасен факт! Следователно неговото влияние за съжаление е определящо за целия преход, а и за целия период занапред, поне докато не се случи нов прелом в обществения ни живот. Затова не е чудно, че през цялото време се занимаваме с живота на службите, на агентите и на престъпниците. Неща, които на пръв поглед не трябва въобще да ни интересуват. Нарочно ги издигаме, след това нарочно проваляме, успелите или неуспелите.

Характерно за звездната карта на България на датата 10 ноември 1989 г. е и фактът, че не само имаме влиянието на Скорпион, но и самото Слънце, преминаващо през 18-ия градус на Скорпион, е в непосредствена близост и съвпад с планетата, свързана със Скорпион – Плутон (отвъдното). Тя се намира на 15-ия градус на Скорпион. Така целият живот, символизиран от Слънцето, е засенчен от най-далечната, мрачна и трасформираща планета в Слънчевата система. Тя владее едновременно мафията, специалните служби и тайните ложи, бидейки едно прекрасно съчетание, илюстриращо същността на българския икономически и политически живот. Очевадно е и че Плутон е много силен на фона на собствения си знак. Още повече че Слънцето е на залез по време на събитията на 10 ноември и съответно е в своята слабост (както по позиция, така и по знак). Затова и изпитанията пред нас са страшни.

На този фон въпросът дали имаме мафия, „октопод“
, организирана престъпност и дори тайни окултни организации е напълно ненужен. Ние не само имаме такова животно, но то е самата държава, включително и в момента. В случая не става въпрос за това, че престъпността се е сраснала с държавната машина, а за това, че престъпността е орган от държавния механи¬зъм (не злокачествено образувание, а орган). Наивно е да мислим, че можем да се борим ефективно с мафията. Тя е жизнено необхо¬дима за живота на държавата, така както е конструирана преди 20 години. Ако органът, наречен мафия, започне да се маха, ще има вероятност да загине и самата държава в този й вид. На практика едно на 10 ноември, няма за цел да има национа¬лен идеал, силно гражданско общество или икономически просперитет. Тя има съвсем различни цели за облагодетелстване на малка група хора, които са сложили под своя опека цялата държавна машина.

Спасението, както се вижда и от самия хороскоп, е в различни влияния и възможности извън пределите на държавата. Благотворното влиние на Юпитер означава, че единственият начин да се облекчи поло¬жението е или реформа в съдебната система под силен външен натиск, или тъй като това е малко вероятно, бягство извън страната или постепенно налагане на пълен контрол над политическите и икономическите ни структури от външни фактори. За съжале¬ние в България няма вътрешен потенциал за справяне с проблема и тя не е напълно суверенна държава.

На практика стабилността в България се удържа от външни сили; най-силният благотворен фактор - участието ни в ЕС. Това членство, макар и с много въпросителни и усложнения, е единствената ни спасителна нишка. Без този фактор нещата на фона на тежката икономическа криза щяха придобият още по-мрачни и драматични краски. Към този основен положителен фактор се прибавят и множеството българи, които са извън страната, десетките хиляди ученици, които са в чужбина, различни други правозащитни, икономически и културни въздействия, които също идват отвън. Този аспект дава и шанс за развитие чрез европейските проекти, колкото и да е трудно това. Всички тези фактори успяват донякъде да уравновесят климата и да създадат възможности за бавно и мъчително движение напред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10522 |30.11.2010 Водолеят изсипва евтин газ и пари за България . 31| 64505 |24.05.2010 ѣ - Небесният знак на България . 13| 7633 |22.02.2009 България в моите мечти, останали за някого разбити . 19| 12042 |19.08.2008 Т. Живков, 1988 г. : Какво да направи България, за да стане член на ЕС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads