Реклама / Ads
35| 14944 |02.01.2012 МИСТЕРИИ

За суеверията или защо Б. Борисов не се бръсне в понеделник?

.
Б. Борисов
Почти няма човек, който да не е поне мъничко суеверен. Най-разпространеното вярване сред студентите например е да не се ходи до тоалетна по малка нужда преди изпит, за да не се изпишка и късметът.
 
Нерядко на улицата могат да се видят даже и възрастни хора, които старателно прескачат кръгли шахти - поверието е, че ако ги настъпиш, това ще ти донесе нещастие. Същото е положението и с минаването под два електрически стълба. 


Политиците не правят изключение от останалите хора, пише "Труд". Двама премиери - настоящият и бившят Сергей Станишев например вярват, че червеният конец на китката ги пази от уроки. 

 

Любопитна мания на Бойко Борисов е да не се бръсне в понеделник. Защо - защото така е решил “открай време”. Тъй че ако видите премиера в първия ден от седмицата с набола брада по телевизора, не се чудете - очевидно е бил много зает през уикенда и не му е останало време да си удари бръснача. На вниманието на синдикални, пенсионерски, пациентски и всякакви други организации - никога не искайте от министър-председателя пари в понеделник. Няма да ви огрее. Просто Борисов е решил, че това не е добър ден за щедрост. “Абсурд! Не давам!”, отсича самият той. “Добре че заседанията на Министерския съвет са в сряда. Ако трябваше да се приема бюджетът в понеделник, щяхме да го закъсаме сериозно”, шегува се член на кабинета.

 

Не се стряскайте и ако случайно станете свидетел на следната картинка - Борисов се върти около оста си и плюе деликатно три пъти през лявото рамо. Най-вероятно причината за това странно поведение е някоя черна котка, осмелила се да пресече пътя Му. Дори и да се вози в автомобил, мине ли мацата, нарежда на гардовете от НСО да обърнат по друг път.

Най-първата работа на премиера като стане сутрин от сън,преди даже да хване любимото дистанционно, е да се прекръсти три пъти и да каже - “Боже, ти напред, аз след теб”.

 

И друг, макар вече бивш български премиер - Сергей Станишев си бе вързал червен конец против уроки. Любопитна подробност обаче е, че алената връв изчезна от ръката на соцлидера в момента, в който престана да е министър-председател. Дали червеният конец помогна на Сергей Станишев да изкара пълен мандат като ръководител на сложната тройна коалиция, с партньори като Ахмед Доган и Симеон Сакскобурггтоски, може само да гадаем.

 

Суеверието обаче не е патент само на българските премиери. Американският президент Барак Обама си е втълпил, че бие на избори само и единствено ако преди това играе баскетбол. Направи го и в деня преди президентския вот. Освен това винаги носи със себе си талисман - гривна, подарена му от войник в Ирак, малка броеница с младенеца... И засега му върви.

Американският сенатор и кандидат за президент на САЩ през 2008 г. Джон Маккейн признава, че е много суеверен. Той често носи в себе си сплескано пени, монета от 25 цента от 1976 г. Не се разделя и с перо, подарено му от племенен вожд, стар компас, за който казва, че му помага да не се изгуби в “политическата джунгла”. И никога не си оставя шапката върху леглото, заради поверието, че това може да донесе смърт в къщата. (Труд)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 9941 |08.08.2011 Борисов ще се кандидатира за президент? . 15| 8698 |13.06.2011 Символът на огъня доминира хороскопа на Борисов . 8| 11236 |16.02.2010 Звездните карти на Борисов, Ал. Петров и правителството - стабилни . 6| 7396 |08.10.2007 Бойко Борисов и двойните стандарти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads